Foto: Publicitātes foto

Pie pārliecinošas uzvaras Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā mačā ceturtdien tika Latvijas basketbola klubs "Jēkabpils" , kas izbraukumā ar rezultātu 76:50 (27:14, 13:14, 6:21, 15:16) pārspēja Raplas TYCO klubu no Igaunijas.

Tādejādi Latvijas klubs pārtrauca TYCO basketbolistu triju uzvaru spēļu sēriju.

Jau no pirmajām cīņas minūtēm "Jēkabpils" basketbolisti veiksmīgi cīnījās aizsardzībā un uzbrukumā, kas deva astoņu punktu pārsvaru (13:5). Kopsummā pirmajā ceturtdaļā Latvijas klubs pretinieku grozā sameta 27 punktus, radot drošu pārsvaru rezultātā (27:14). Otrajā ceturksnī "Jēkabpils" pārsvars visu laiku turējās vairāk nekā desmit punktu robežās, taču mača trešajā ceturtdaļā Jēkabpils klubs sekmīgi spēlēja pie sava groza, kā rezultātā TYCO desmit minūšu laikā guva vien sešus punktus.

Noslēdzošajā spēles daļā viesi mērķtiecīgi palielināja rezultāta starpību, kas deva graujošu panākumu visā mačā.

"Jēkabpils" rindās Rinalds Sirsniņš guva 14 punktus, savukārt amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss, kurš tika atzīts par janvāra mēneša vērtīgāko BBL spēlētāju, izcēlās ar 12 punktiem.

Vienības pirmo reizi šajā sezonā savā starpā tikās 3.janvārī, kad pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 89:47 savās mājās izcīnīja "Jēkabpils".

A apakšgrupas kopvērtējumā līderes godu šobrīd ieņem Somijas vienība Tamperes "Pyrinto", kas desmit mačos tikusi pie deviņiem panākumiem. "Jēkabpils" basketbolisti ar piecām uzvarām desmit cīņās pakāpušies uz trešo vietu, bet "Tyco" ar trim uzvarām 11 mačos ir pēdējā, septītajā, pozīcijā.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā posmā komandas sadalītas trīs grupās, pa septiņām vienībām katrā, klubiem aizvadot divu apļu turnīru. Abas Kazahstānas komandas šajā posmā visas spēles aizvada izbraukumā.

Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām. Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva "Ventspils" komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas", kā arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!