Foto: F64

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš svētdien izcēlās ar produktīvu sniegumu Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā "Rio Natura Monbus" komanda izbraukumā ar 58:85 (14:27, 21:16, 14:18, 9:24) piekāpās "CAI Zaragoza'' klubam.

Bērziņš šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 34 sekundes, gūstot desmit punktus. Latvietis iemeta piecus no 11 divpunktu metieniem, taču netrāpīja nevienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat latvieša rēķinā astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, trīs bloķēti metieni, trīs piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kas deva 14 efektivitātes punktus.

Zaudējumu piedzīvojusi arī Latvijas izlases aizsarga Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket" vienība, kas izbraukumā ar 70:77 (22:18, 21:28, 18:19, 9:12) piekāpās "Herbalife Gran Canaria" basketbolistiem.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā guva sešus punktus. Latviešu aizsargs iemeta vienu no sešiem divpunktu metieniem, taču netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem, bet spēja iemest četrus no sešiem divpunktu metieniem.

Tāpat Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, divas piezīmes un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva -2 efektivitātes punktus.

Čempionāta kopvērtējumā Latvijas talantīgā uzbrucēja Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Cajasol" ar 12 uzvarām 23 spēlēs ieņem septīto vietu, ar desmit panākumiem 23 mačos desmitajā vietā seko "Rio Natura Monbus" komanda, bet Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket" vienība ar deviņiem panākumiem ieņem 12.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!