Foto: RIA Novosti/Scanpix

Izšķirošo spēli VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ceturtdaļfināla sērijā piektdien panāca pēdējo divu gadu čempionvienība Maskavas CSKA.

CSKA piektdien sērijas ceturtajā mačā ar 79:78 (20:23, 14:19, 28:12, 17:24) izbraukumā uzvarēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", sērijā līdz trim uzvarām panākot izlīdzinājumu 2-2.

Vēl noslēdzoties pirmajam puslaikam, Krasnodaras klubs atradās vadībā ar 42:34, taču šai komandai pagalam neveiksmīga bija trešā ceturtdaļa, kuras laikā CSKA pat spēja panākt desmit punktu pārsvaru (62:52). Tomēr cīņas uzvarētājs tika noteikts vien dueļa izskaņā, jo "Lokomotiv-Kubaņ" vairākkārt prata pietuvoties līdz viena metiena tiesas attālumam, turklāt 13 sekundes pirms pamatlaika beigām horvāts Krunoslavs Simons realizēja tālmetienu, panākot vairs tikai viena punkta deficītu (78:79), taču uzvarai ar to bija par maz.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija serbs Nenads Krstičs, kamēr "Lokomotiv-Kubaņ" sastāvā 18 punktus guva Simons.

Šīs sērijas izšķirošā spēle norisināsies pirmdien Maskavā.

Kā zināms, pirms tam pusfinālu izdevās sasniegt Kazaņas "Unics" basketbolistiem, kas sērijā ar 3-0 apspēlēja Samāras "Krasnije kriļja" vienību. Tieši ar Kazaņas klubu pusfinālā tiksies CSKA un "Lokomotiv-Kubaņ" pāra uzvarētājs.

Tikmēr izstāšanos no turnīra trešdien negaidīti piedzīvoja spēcīgais Maskavas apgabala "Himki" klubs, kas ceturtdaļfināla sērijā divu Krievijas komandu duelī ar 0-3 piekāpās "Ņižņij Novgorod" vienībai. "Ņižņij Novgorod" komanda turnīra pusfinālā tiksies ar Lietuvas vienību Viļņas "Lietuvos rytas", kas savā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 pārspēja Krievijas klubu Ļubercu "Triumf".

Jau vēstīts, ka pēc apakšgrupu turnīra abu grupu pirmo divu vietu ieguvējas automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīja astotdaļfinālu. Šo sacensību kārtu nepārvarēja latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Astana", Gundara Vētras trenētais Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Spartak" un Volgogradas "Krasnij oktjabr", kur par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Ēriks Visockis.

Izslēgšanas spēlēm būtu kvalificējusies Ukrainas komanda "Doņeck", tomēr valstī valdošās situācijas dēļ tā izstājās no turnīra.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ieņēma septīto vietu apakšgrupā, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!