Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase piektdien ar uzvaru sāka Igaunijā notiekošo Baltijas kausa izcīņu.

Latvijas jaunās basketbolistes sīvā duelī ar 54:52 (14:17, 14:16, 14:5, 12:14) apspēlēja Zviedriju.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā bija Kitija Štolce, kura guva 11 punktus, bet desmit pievienoja Vineta Bīriņa, kurai arī deviņas bumbas zem groziem.
Turnīra turpinājumā Latviju sestdien gaida spēkošanās ar Lietuvu, bet svētdien - ar Igauniju.

Kā zināms, Latvijas U-18 izlase uz Baltijas kausa izcīņu ir devusies ar tādu sastāvu, kāds piedalīsies pēc tam gaidāmajā Eiropas čempionātā B divīzijā.

Latvijas U-18 meiteņu izlase vasarā būs vienīgā no sešām latviešu junioru izlasēm, kas nepiedalīsies spēcīgākajās A divīzijas sacensībās, bet B divīzijā cīnīsies par atgriešanos starp labākajām valstīm. Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs no 7. līdz 27.jūlijam notiks Rumānijā, un apakšgrupu sacensībās Latvija spēkosies vienā grupā ar Vācijas, Igaunijas un Īrijas juniorēm. Divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases saraksts dalībai Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:
Anna Buša, Beāte Markāne, Kitija Štolce (visas - "Kolibri"/"47.vsk."), Sindija Kudule, Annija Einere, Paula Strautmane, Vineta Bīriņa, Anna Dreimane (visas - "TTT Juniores"), Anete Ozola, Linda Magone (abas - "Valmiera"), Ieva Spīgule (bez kluba), Amanda Betlere (LSPA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!