Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc valstsvienības uzvaras 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē uzsvēra, ka panākums gūts ar rūpīgu darbību aizsardzībā un pacietību uzbrukumā, informē Latvijas Basketbola savienība.

Jau ziņojām, ka Latvijas valstsvienība Eiropas 2015.gada čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā  spēlē izbraukumā ar 62:50 pieveica Zviedriju. Nākamās trīs spēles Latvija aizvadīs savā laukumā 13., 17. un 20.augustā "Arēnā Rīga".

"Bijām labi sagatavojušies spēlei. Visi vārda tiešajā nozīmē strādāja aizsardzībā, bet uzbrukumā atslēgas vārds bija pacietība. Līdz 15.minūtei nospēlējām bez kļūdām, panākot astoņu punktu pārsvaru," spēles svarīgākos brīžus komentē Bagatskis. "Tad nezin kāpēc sākām svinēt uzvaru, un ļāvām zviedriem parādīt, ka arī viņi prot spēlēt basketbolu. Nelaikā sasitām sodus, paši zaudējām precizitāti uzbrukumā."

"Pēc lielā pārtraukuma cīņa par uzvaru sākās tikpat kā no gala un zviedri, paveicot lielu darba apjomu, kādu brīdi turējās līdzās. Līdz mums ar vairākiem tālmetieniem atkal izdevās atjaunot pārsvaru un vairāk nekādas vaļības nepieļāvām. Veiksmīgi nostrādāja plānotais variants ar Jāni Timmu ceturtajā pozīcijā," turpina treneris.

Bagatskis atzina, ka pirmajā spēlē vairāk paļāvies uz pieredzējušajiem spēlētājiem, no kuriem katrs paveicis savu uzdevumu. Treneris atklāja, ka, piemēram, Kristapam Janičenokam ļoti labi izdevies aizsardzībā nospēlēt pret zviedru potenciālo līderi. "Mūsu uzbrukums bija pietiekami daudzpusīgs, bet Zviedrijas piecnieks bieži savilkās savā soda laukumā, provocēdami mūs mest no tālienes. Domāju, ka trīspunktnieku statistika (10/25) parādīja viņu plāna nepamatotību."

Lai gan turnīrs sākts ar uzvaru viesos, Bagatskis norādīja uz dažām lietām, kas vēl "jāpieslīpē". "Patīkami sākt turnīru ar uzvaru izbraukumā, bet līdz spēlēm Rīgā centīsimies atsvaidzināt uzbrukuma arsenālu un uzlabot savstarpējo saprašanos. Šodien izskatījās, ka daža sadarbība spēlētājiem aizmirsusies. Ceru, līdz trešdienai pagūsim šo to mainīt uz labo pusi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!