Foto: LETA
Ceturtdien, 21. augustā, Latvijas U-16 basketbola izlase Eiropas čempionāta otrajā mačā Latvija pārliecinoši Ogrē ar 84:62 (24:14, 25:14, 17:14, 18:20) pārspēja Horvātiju. Latvijas U16 izlases galvenais treneris Jānis Gailītis pārliecināts, ka izlase spēlējusi pacietīgi, līdz ar to kvalitatīvāk.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris stāsta: "Šodien nospēlējām pacietīgāk un līdz ar to kvalitatīvāk, nekā pirmajā mačā.

Bija svarīgi nobremzēt horvātu saspēles vadītāju (Mati Kaladžiču), ko arī lielā mērā izdevās izdarīt. Horvāti ir bīstami spēlē viens pret vienu un uzbrukumus bieži virza uz groza apakšu. Ar zonas aizsardzību aiztaisījām pieejas grozam, bet no tālienes īsti bīstami bija tikai daži spēlētāji.

Pašiem izdevās atrast spēles ritmu uzbrukumā, tai skaitā precīzi uzbrukām no tālienes (pirmajā puslaikā 9/19). Labi, ka spēlētāji, kuri iesaistījās spēles gaitā, pastiprināja komandas spēli un deva tai jaunu enerģiju.

Nepatīkama epizode bija Kristera Zorika nesportiskā piezīme. Jāpierod pie Balkānu stila provokācijām, jāmācās atbildēt noteikumu robežās. Šis starpgadījums varēja apturēt mūsu ofensīvu, tomēr ātri nomierinājāmies un turpinājām spēlēt basketbolu.

Bosnijas komandai ir daudzveidīgāks arsenāls, bet šaurāks līdzvērtīgo spēlētāju loks. Salīdzinot ar Turcijas turnīru sastāvā notikušas izmaiņas, bet līderi ir tie paši. Jūtams, ka komanda labāk saspēlējusies un spēlē kolektīvāk. Februāra spēles rezultāts jāaizmirst."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!