Foto: LETA

Krievijas Basketbola federācija (RFB) un VTB Vienotā līga pirms jaunās sezonas atkal nespēj vienoties vairākos jautājumos, tādējādi mēnesi pirms pirmajām spēlēm valda neskaidrība. Tomēr Latvijas klubu "VEF Rīga" tas neietekmējot, apgalvo Latvijas vicečempionu direktore Laila Spaliņa.

Kā informē VTB Vienotā līga, RFB laicīgi nav apstiprinājusi čempionāta izspēles kārtību un kalendāru. Sacensību rīkotāji norāda, ka jau 25.augustā nosūtījuši RFB nepieciešamo informāciju, taču kalendāru federācija nav apstiprinājusi.

Tāpat Vienotā līga atklājusi, ka vairāki klubi saskārušies ar problēmām, reģistrējot spēlētājus. Pēc Vienotās līgas vadītāju teiktā, "RFB atsakās reģistrēt spēlētāju līgumus, tādējādi pārkāpjot federācijas reglamentējošos dokumentus".

"VEF Rīga" direktore Spaliņa skaidroja, ka tās, visticamāk, ir iekšējās nesaskaņas, kas radušās pēc izmaiņām Krievijas basketbola vadībā. "VEF Rīga", kā arī vairāki citi klubi, līdz šim nav devuši galējo atbildi par spēļu kalendāru, un tas joprojām ir "saskaņošanas stadijā". Pagaidām paredzēts, ka "VEF Rīga" pirmo spēli varētu aizvadīt 8.oktobrī. Savukārt spēlētājus "VEF Rīga" reģistrē Latvijas Basketbola savienībā un tikai pēc tam informē Vienotās līgas pārstāvjus, kuri spēlētāji ir reģistrēti. Tādējādi arī problēmas ar spēlētāju reģistrāciju neskarot "VEF Rīga", apgalvo Spaliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!