Foto: F64

Pirms nākamnedēļ gaidāmā ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra basketbolā Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" sastāvā atgriezušies iepriekš savainotie Džeralds Robinsons, Artūrs Strēlnieks, Anžejs Pasečņiks un Jānis Timma, noskaidroja aģentūra LETA.

Kluba direktore Laila Spaliņa pastāstīja, ka pēc veselības likstām šie četri basketbolisti esot atsākuši treniņus ar komandu. Viņi visi ar vienību dosies uz ULEB Eirolīgas atlasi, kur uz vietas tiks lemts, cik ļoti šie spēlētāji varēs palīdzēt komandai.

Jau vēstīts, ka šonedēļ "VEF Rīga" vien septiņu spēlētāju sastāvā piedalījās Jona Valančūna vārdā nosauktajā turnīrā Utenas pilsētā, kur gan aizvadīja tikai vienu spēli, cīnoties neizšķiti 100:100 ar Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit". Lai gan turnīra gaitā rīdziniekiem bija ieplānota vēl viena cīņa, viņi pēc pirmā mača devās atpakaļ uz Latviju, bet viņus aizstāja "Jelgavas" komanda, kas pēcāk izcīnīja trešo vietu.

ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrs no 23. līdz 26.septembrim norisināsies Beļģijas pilsētā Ostendē.

Pirmajā mačā "VEF Rīga" pretinieki būs Francijas vicečempioni "Strasbourg". Lai sasniegtu pamatsacensības, nepieciešams tikt pie trim uzvarām.

Ja "VEF Rīga" komanda nekvalificēsies ULEB Eirolīgas pamatturnīram, tā spēkosies Eiropas kausa izcīņas turnīrā, kur startēs arī Latvijas čempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!