Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" parakstījusi divu gadu līgumu ar latviešu spēlētāju Žani Peineru, pilsētas medijiem stāstīja kluba prezidents Aivars Lembergs.

Peiners "Ventspils" komandai iepriekš pievienojās uz pārbaudes turnīra laiku, bet tagad ar viņu esot noslēgts pilnvērtīgs līgums uz diviem gadiem.

"Šis spēlētājs ir ļoti interesants un spēlē nestandarta manierē. Viņš var spēlēt gan pirmā, gan otrā, gan trešā numura pozīcijā. Protams, ir jautājumi par viņa veselību, bet šobrīd pārbaudes ir pozitīvas," skaidroja Lembergs.

Žanis Peiners atzīst, ka BK "Ventspils" kluba interese par viņa pievienošanos komandai bijusi jau vairākas sezonas, tomēr pozitīvu atbildi kurzemniekiem neesot steidzies dot: "Interese no Ventspils puses bija arī iepriekšējās sezonās, notika pārrunas, tomēr tad nejutos pārliecināts, ka būšu gatavs Eiropas līmeņa spēlēm. Zināju arī, ka komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers ir ļoti prasīgs. Tobrīd nejutos īsti tādam līmenim gatavs. Šovasar, trenējoties ar dažādām komandām, es pieņēmu lēmumu, ka spēlēšu Ventspilī. Kurzemes komanda ir stabila vieta, ar senām tradīcijām un labām atsauksmēm, esmu pārliecināts, ka varēšu komandai palīdzēt".

Jautāts par iejušanos "Ventspils" komandā, Peiners ir pārliecināts, ka problēmu nebūs: "Esmu kopā ar Ventspils komandu aizvadījis vairākas pārbaudes spēles. Turnīru Lietuvā neaizvadījām ļoti spoži, tomēr tas ir tikai sagatavošanās posms, un esmu pārliecināts, ka ar katru spēli kļūsim aizvien labāki. Komandā esmu iejuties un arī veselības ziņā jūtos labi. Esmu izgājis medicīniskās pārbaudes, viss šobrīd ir kārtībā. Protams, ir šādas tādas lietiņas, bet tās noteikti man netraucēs trenēties un doties laukumā spēlēs".

Peineram sirdsdarbības problēmas liedza aizvadītajās vasarās palīdzēt Latvijas valstsvienībai. Pēc daudzkārtējām pārbaudēm Latvijā un ārzemēs ārsti nav lieguši Žanim Peineram profesionāli nodarboties ar basketbolu.

Iepriekš šajā starpsezonā Peineram neizdevās izturēt pārbaudes laiku Krievijas klubā Saratovas "Avtodor". Savukārt aizvadītajā sezonā 24 gadus vecais Peiners pirmo reizi karjerā spēlēja ārzemēs, pārstāvot Latvijas trenera Agra Galvanovska vadītā Ukrainas kluba "MBK Mykolaiv" krāsas. Ukrainas čempionātā Peiners pagājušajā sezonā piedalījās 24 spēlēs, caurmērā katrā no tām gūstot 16,1 punktu un veicot 4,1 rezultatīvu piespēli. Latvietis bija otrs rezultatīvākais līgas spēlētājs.

Tāpat BK "Ventspils" prezidents norādīja, ka "VEF Rīga" savā sastāvā ieguva Jāni Timmu un Rolandu Zaķi, piedāvājot viņiem ienesīgākus līgumus.

Šobrīd BK "Ventspils" rīcībā ir 15 spēlētāji – Žanis Peiners, Kristaps Kanbergs, Akselis Vairogs, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Artis Ate, Dāvis Čoders, kā arī viesspēlētāji Mairs Četmens, Trojs Bārniss un Džerajs Grants. Iļja Gromovs izīrēts "Jūrmala/Fēnikss" komandai, bet Toms Leimanis, pēc traumas sadziedēšanas, dosies uz Liepāju. Komandu arī nākamajā sezonā vadīs Roberts Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!