Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns Spānijas kluba Vitorijas "Laboral Kutxa" rindās parādījis lielisku sniegumu ULEB Eirolīgas sezonas atklāšanas spēlē, gūstot 20 punktus un veicinot savas komandas uzvaru.

"Laboral Kutxa" savā laukumā ar rezultātu 88:69 (20:15, 17:15, 24:20, 27:19) uzvarēja Eirolīgas debitantus Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 26:28 minūtes un guva 20 punktus, realizējot četrus no sešiem divpunktu metieniem, kā arī četrus no septiņiem tālmetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja četras atlekušās bumbas, izdarīja vienu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, kā arī pieļāva trīs kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus.

"Laboral Kutxa" komandā 13 punktus guva Tomass Heurtels, bet pa 12 punktiem sameta Fernando san Emeterio un Tornika Šenglija. "Neptunas" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Donāts Zavacks.

Šosezon no latviešu basketbolistiem ULEB Eirolīgā piedalīsies arī Jānis Blūms, kurš pārstāv Grieķijas komandu "Panathinaikos", un Kaspars Vecvagars ar Lietuvas vienību Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!