Foto: F64

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva deviņus punktus Eiropas kausa izcīņas mačā, palīdzot Vācijas klubam Bambergas "Brose Baskets" tikt pie trešās uzvaras turnīrā.

Turnīra piektās kārtas mačā "Brose Baskets" savā laukumā ar 90:74 (24:14, 21:18, 17:17, 28:25) uzvarēja Saragosas CAI vienību no Spānijas.

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 24 minūtes un 17 sekundes. Viņš realizēja vienīgo izmesto divpunktu metienu, vienu no četriem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņa rēķinā piecas rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba, viena piezīme, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 13 efektivitātes punkti.

Ar trīs uzvarām piecos mačos "Brose Baskets" A apakšgrupas kopvērtējumā ieņem otro vietu, par viena panākuma tiesu atpaliekot no Francijas kluba "Strasbourg".

Uzvaru izcīnījusi arī Lietuvas vienība Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā Sandis Buškevics, jo tā izbraukumā ar 81:70 (21:14, 22:16, 19:14, 26:19) pārspēja Izraēlas klubu Jeruzalemes "Hapoel".

Ar četriem panākumiem piecās cīņās "Lietuvos rytas" šobrīd ieņem pirmo vietu E apakšgrupā.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!