Foto: AFP/Scanpix

2017.gada Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm līdzšinējo 20 izlašu vietā spēlēs 16, turklāt tiks mainīta arī turnīra izspēles kārtība, pavēstījusi Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Nākamgad Eiropas čempionāts, kam kvalificējusies arī Latvijas sieviešu valstsvienība, Ungārijā un Rumānijā pulcēs kopumā 20 izlases, taču 2017.gadā nolemts atgriezties pie 16 komandām, kā tas bijis iepriekš.

Pēc nepilniem trim gadiem gaidāmajā turnīrā tiks mainīta arī izspēles kārtība. Līdzīgi kā pasaules čempionātā 16 vienības tiks sadalītas pa četrām izlasēm četrās apakšgrupās, bet katras grupas labākā komanda automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā. Tikmēr otro un trešo vietu ieguvējas sacentīsies astotdaļfinālā.

Līdz ar to turnīra norises ilgums tādejādi tiks samazināts līdz deviņām desmit dienām.

Savukārt Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs norisināsies klubu sezonas laikā nākamā gada rudenī un ziemā, kā arī 2016.gada rudenī.

2017.gada Eiropas čempionāta rīkotājvalsts tiks paziņota nākamā gada jūnijā.

Tikmēr vīriešu Eiropas čempionāts 2017.gadā turpinās uzņemt 24 izlases, bet kvalifikācijas spēles tam tiks aizvadītas 2016.gada augustā un septembrī, kad būs noslēgušās Riodežaneiro olimpiskās spēles.

Kā zināms, nākamā gada Eiropas čempionāts vīriešiem daļēji notiks Latvijā, jo vienas apakšgrupas turnīra izspēle tiks aizvadīta Rīgā. "FIBA Europe" valde pirms tam pieņēma unikālu lēmumu - Eiropas čempionāta finālturnīra rīkotājvalstis Latvija, Francija, Vācija un Horvātija var izraudzīties pa vienai nacionālajai federācijai - sadarbības partnerei -, kuras komanda turnīra pirmajā posmā tiks iekļauta attiecīgajā grupā.

Latvija deva priekšroku Igaunijai, bet Francija izraudzījusies Somiju. Tāpat kļuvis zināms, ka Vācija panākusi vienošanos ar Turciju, bet Horvātija - ar Slovēniju.

Pārējās katrā apakšgrupā spēlējošās komandas tiks noskaidrotas izlozē, kas notiks 8.decembrī Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!