Foto: F64

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis svētdien guva 16 punktus Spānijas augstākās līgas basketbola čempionāta (ACB) mačā, tomēr viņa pārstāvētā "Sevilla" komanda cieta kārtējo zaudējumu.

"Sevilla" savā laukumā ar 61:76 (17:28, 14:20, 8:12, 22:16) piekāpās Sansebastjanas "Gipuzkoa Basket" basketbolistiem.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem. Latvietis bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Tāpat Porziņģa rēķinā bija piecas atlēkušās bumbas, četras piezīmes un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 14 efektivitātes punktiem.

Vēl vienā mačā svētdien uzvaru guva Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket" komanda, kas ar 82:80 (29:27, 17:17, 19:20, 17:16) savā laukumā uzveica "Valencia Basket" vienību. Latvietis, kurš turpina atkopties no savainojuma, šim duelim bija pieteikts, tomēr laukumā neizgāja.

Tikmēr dramatisku neveiksmi svētdien cieta Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda, kas ar 74:75 (18:17, 27:20, 18:20, 11:18) izbraukumā piekāpās Eiropas basketbola grandam Madrides "Real".

Kaut lielāko daļu cīņas vadībā bija "Laboral Kutxa", uzvaru pāris sekundes pirms pamatlaika beigām mājiniekiem ar tālmetienu izrāva Serhio Ļuļs.

Dāvis Bertāns nospēlēja 17 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, iemetot pa diviem no četriem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un tālmetieniem. Tāpat latviešu uzbrucējs izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja četras piezīmes, kas deva septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija tieši Ļuļs.

Čempionāta kopvērtējumā "Bilbao Basket" komanda ar 12 uzvarām 16 cīņās ieņem trešo vietu, "Laboral Kutxa" ar septiņām uzvarām atrodas 11.pozīcijā, bet Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" un "Sevilla" vienības izcīnījušas vien pa trim uzvarām, kas tām dod pēdējās divas vietas 18 komandu konkurencē.

Pēc regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas turnīrā startēs astoņas labākās komandas, bet divi vājākie klubi zaudēs vietu čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!