Foto: F64

Latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" komanda VTB Vienotās līgas mačā trešdien ar rezultātu 50:60 (15:13, 12:14, 17:12, 6:21) savās mājās piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienībai.

Freimanis šajā spēlē laukumā pavadīja astoņas minūtes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem tālmetieniem metieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, trīs no kurām bija aizsardzībā, un pieļāva trīs kļūdas.

Uzvarētājiem ar 12 punktiem izcēlās amerikānis Ričards Hendrikss.

Kā ziņots, Kazaņas "Unics" vēl tikai svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta ietvaros Rīgā aizvadīja spēli ar Latvijas klubu "VEF Rīga", uzvarot ar 82:75.

VTB līgā "Unics" šis jau ir ceturtais zaudējumos pēdējos sešos mačos un pašlaik komanda pēc 19 nospēlētās spēlēm ar 11 uzvarām ierindojas sestajā vietā kopvērtējumā.

Jau iepriekš vēstīts, ka Freimanis sezonas pirmajā pusē spēlēja Igaunijas čempionvienībā Tallinas "Kalev"/"Cramo", rādot ļoti rezultatīvu sniegumu, bet pirms nepilna mēneša pārgāja uz "Unics". Tomēr pagaidām viņš vēl ar ļoti lielu rezultativitāti jaunajā vienībā nav izcēlies.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Tajā šosezon startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!