Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzvaru Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) "Final Four" sacensību pusfinālā otrdien izcīnīja Latvijas komanda "TTT Rīga", kas savās mājās notiekošajā finālturnīrā ar rezultātu 79:65 (13:17, 21:16, 29:18, 16:14) pārspēja Baltkrievijas vienību Grodņas "Olimpija".

Pirmo puslaiku abas komandas aizvadīja līdzīgā cīņā, sākoties trešajai ceturtdaļai iniciatīvu pārņēma mājinieces, kurām pirms ceturtā spēles ceturkšņa bija divpadsmit punktu pārsvars. Mača ceturtajā ceturtdaļā viesu komandai neizdevās lauzt spēli, un "TTT Rīga" svinēja uzvaru ar 79:65.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 24 punktiem bija Ieva Krastiņa, bet desmit punkti un 11 atlēkušās bumbas Rūtai Vaiderei.

"TTT Rīga" un "Olimpija" vienības savā starpā divreiz tikās arī regulārajā sezonā, Latvijas čempionēm februārī gūstot uzvaras ar 102:56 un 67:55.

Vietējās "TTT Rīga" basketbolistes BSBL trijniekā finišējušas sešas reizes, izcīnot vienu sudraba un piecas bronzas godalgas, iepriekšējo reizi uz goda pjedestāla kāpjot 2009.gadā. Savukārt "Olimpija" basketbolistes 2013.gadā kļuva par BSBL un Baltkrievijas čempionēm. Pērn "Olimpija" izcīnīja Baltijas līgas bronzas godalgas.

"TTT Rīga" finālā tiksies ar pirmā pusfināla uzvarētāju citu Baltkrievijas vienību Minskas "Cmoki", kas ar rezultātu 76:37 (18:9, 16:14, 17:8, 25:6) sagrāva Kazahstānas komandu Kokšetau "Okzhetpes".

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Marija Papova. Savukārt "Okzhetpes" rindās rezultatīvākā bija Alla Krasovskaja, kurai desmit gūti punkti.

"Cmoki" sportistes pērn izcīnīja Baltkrievijas čempionu titulu, turklāt šogad cer titulu saglabāt. Vienība šosezon sacentās FIBA Eiropas kausa sacensībās, tomēr apakšgrupu turnīrā guva tikai vienu panākumu sešos mačos. Tikmēr "Okzhetpes" ir Kazahstānas čempionāta vicelīdere, taču ne reizi nav izcīnījusi medaļas Baltijas līgā.

Spēle par trešo vietu risināsies trešdien plkst.15 Olimpiskajā sporta centrā, bet fināls sāksies plkst.17.15.

Baltijas līgas regulāro sezonu sāka seši klubi no Latvijas, Lietuvas, Kazahstānas un Baltkrievijas, tomēr Lietuvas vienība Kauņas "Hoptrans Sirenos" dalību sacensībās atsauca. Sākotnēji bija plānots aizvadīt arī otro posmu, kurā pirmā posma dalībkomandām pievienotos Eiropas kausa komandas Minskas "Horizont" un "Cmoki" no Baltkrievijas, tomēr tas ticis atcelts.

Regulārajā sezonā "TTT Rīga" triumfēja visos astoņos mačos, gūstot pirmo vietu, bet vēl viena Latvijas komanda RSU/"Merks" ar trim panākumiem palika ceturtajā pozīcijā, finālturnīram nekvalificējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!