Foto: F64

Latviešu basketbolists Ronalds Freimanis sestdien guva 16 punktus VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā, kaldinot Kazaņas "Unics" pārākumu pār spēcīgo Maskavas apgabala "Himki".

"Unics" savā laukumā bija pārāki ar 75:73 (20:19, 20:18, 12:16, 23:20).
Abas vienības aizvadīja spraigu spēkošanos, bet pamatlaika pēdējā minūtē "Himki" vienībai izdevās izvirzīties vadībā ar 73:71. Tiesa, pateicoties veiksmēm uzbrukumā un precīziem soda metieniem, Kazaņas komandai pēdējās sekundēs izdevās nodrošināt uzvaru.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 52 sekundes, ar 16 gūtiem punktiem kļūstot par "Unics" rezultatīvāko basketbolistu.

Latvietis realizēja sešus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat Freimaņa rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 11 efektivitātes punktiem.

Kamēr Freimanis bija laukumā, "Unics" guva par deviņiem punktiem vairāk nekā pretinieki.

VTB Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 24 panākumiem 27 mačos ir Maskavas CSKA vienība, bet otro vietu ar 22 uzvarām 26 spēlēs ieņem "Himki".

Tikmēr "Unics" iekrājuši 16 uzvaras 27 mačos, kas komandai dod sesto pozīciju.

Savukārt "VEF Rīga" ar desmit uzvarām 25 spēlēs atrodas devītajā vietā, par trim uzvarām atpaliekot no Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev" un saglabājot vien teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas spēles.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Tajā šosezon startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!