Foto: RIA Novosti/Scanpix
Zaudējumu VTB Vienotās līgas ceturtajā ceturtdaļfināla sērijas mačā piektdien piedzīvoja latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā "Ņizņij Novgorod" vienība, kuru trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins.

"Ņižņij Novgorod" savu skatītāju priekšā ar 76:83 (21:27, 21:20, 18:17, 16:19) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolistiem, kuri tādējādi sērijā līdz trim panākumiem izlīdzinājuši rezultātu 2-2.

Mājinieki jau pirmajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar desmit punktu pārsvaru, bet gandrīz visu spēles laiku viņi atradās iedzinējos. Vēl trešā ceturkšņa izskaņā rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 60:60, taču noslēdzošajā spēles daļā "Ņižņij Novgorod" tā arī nespēja lauzt cīņas gaitu un piedzīvoja zaudējumu.

Kuksiks šim mačam pieteikts nebija. Šajā sērijā latvietis laukumā vēl nav devies.

"Zeņit" sastāvā 22 punktus iemeta Dmitrijs Kulagins.

Līdz ar to šajā sērijā būs nepieciešama izšķirošā - piektā - spēle, kas pirmdien notiks "Zeņit" laukumā.

Kā zināms, Vienotajā līgā Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tika pie 12 uzvarām 30 spēlēs un sezonu noslēdza desmitajā pozīcijā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!