Foto: F64

Uzvaras attālumā no sestā VTB Vienotās līgas titula piektdien nonāca Maskavas CSKA basketbolisti, kuri otrajā finālsērijas spēlē savā laukumā ar 94:81 (29:24, 18:13, 24:24, 23:20) pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Sērijā līdz trim uzvarām ar 2-0 vadībā ir CSKA.

Lai gan otrās ceturtdaļas sākumā CSKA un "Himki" vienības šķīra vien divi punkti (29:27), tomēr mājinieki pakāpeniski palielināja pārsvaru un pirmo puslaiku noslēdza ar desmit punktu handikapu (47:37).

Trešās ceturtdaļas vidū CSKA spēja panākt pat 23 punktu pārsvaru (62:39), tomēr viesi atspēlējās un atkal panāca desmit punktu atstatumu (61:71). Ceturtajā ceturtdaļa "Himki" basketbolistiem neizdevās lauzt spēles gaitu un uzvaru ar 94:81 izcīnīja CSKA.

Rezultatīvākais spēlētājs CSKA rindās bija serbu saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kuram 18 punkti, bet par punktu mazāk guva Aleksandrs Kauns. Tikmēr viesu rindās ar 14 punktiem izcēlās amerikānis Pols Deiviss, bet ar 13 punktiem viņam piebalsoja soms Peteri Koponens.

Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām. Nākamā finālsērijas spēle notiks pirmdien "Himki" laukumā.

Kā zināms, pirms tam CSKA pusfinālā ar 3-0 uzvarēja latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvēto "Ņizņij Novgorod" vienību, kuru trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, bet "Himki" ar 3-2 pārspēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Šis ir septītais CSKA komandas fināls VTB Vienotajā līgā, bet tikai reizi vienībai nav izdevies izcīnīt galveno trofeju. Tikmēr "Himki" finālā ir trešo reizi, bet pie titula tikusi vienreiz, kad 2011.gadā pārspēja CSKA basketbolistus.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!