Foto: LETA

Par Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" galveno treneri nākamajā sezonā kļūs spāņu speciālists Karloss Frade, kurš amatā nomainīs latvieti Nikolaju Mazuru, informē klubs.

Sadarbība ar 2014./15.gada sezonas galveno treneri Mazuru izbeigta pēc abu pušu vienošanās. Jaunajam komandas vadītājam Fradem asistēs līdzšinējais treneru kolektīvs.

Frede līdz šim strādājis ar Spānijas jauniešu izlasi, piecus gadus bijis iesaistīts darbā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kā arī viņam ir pieredze galvenā trenera amatā Eiropas kausa sacensībās spēlējošā klubā "Alba Fehervar" (Ungārija).

"Latvijā un Rīgā ir senas basketbola tradīcijas un esmu ļoti priecīgs kļūt par daļu no tām, par daļu no basketbola kluba "VEF Rīga". Būšu lepns strādāt šajā organizācijā un darīšu visu iespējamo, lai saglabātu tās reputāciju un līdz šim sasniegtos panākumus," sacīja pats Frade. ""VEF Rīga" ir Eiropā zināms kā nopietns klubs, profesionāla sporta organizācija ar lielu vārdu un perspektīviem jauniem spēlētājiem tās sistēmā. Ar nepacietību gaidu uzsākt darbu ar latviešu spēlētājiem, lai palīdzētu viņiem uzlabot savas prasmes un pacelt Latvijas basketbola līmeni."

VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Māris Martinson atklāja, ka Mazurs piesaistījis citu valstu komandu interesi. "Nikolajs Mazurs "VEF Rīga" strādāja kopš kluba atjaunošanas 2007.gada maijā, attīstījās kopā ar VEF un nu ir izaudzis par konkurētspējīgu treneri, piesaistot arī ārvalstu klubu interesi. Mēs ticam spožai Nikolaja karjerai, novēlam panākumus un leposimies ar tiem. Par "VEF Rīga" jauno galveno treneri izvēlētais Karloss Frede, mūsuprāt, ienesīs klubā jaunas, Rietumu basketbola skolas vēsmas. Trenerim ir milzīga pieredze darbā ar jauniem spēlētājiem, kas vēlāk sasnieguši labus panākumus savās karjerās," sacīja Martinsons.

Paredzams, ka Frade Rīgā ieradīsies jūlija sākumā, kad arī notiks "VEF Rīga" preses konference par 2015./16.gada sezonu un jaunā trenera iepazīstināšana ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!