Foto: fibaeurope.com
atvijas basketbolisti, gatavojoties Eiropas U20 čempionātam, kas Itālijas pilsētā Linjano risināsies no 7. līdz 19.jūlijam, Viļņā aizvadījuši pārbaudes spēli ar Lietuvas vienaudžiem, kurā piekāpās Lietuvas U20 izlasei ar 50:63 (22:19, 30:39, 38:52).

?Galvenais zaudējuma iemesls redzams statistikā: atlēkušās bumbas 21 pret 42... Pie mūsu groza pretiniekiem ļāvām savākt 17 bumbas, paši pie lietuviešu groza izcīnījām tikai divas... Pietrūkst sadarbības starp mazajiem un garajiem. Aizsargi paļaujas, ka bumbas savāks centri, bet patiesībā, ņemot vērā mūsu komplektāciju, par atlēkušajām bumbām jācīnās visiem pieciem. Šai ziņā katram jāizdara secinājumi, jo mums nav rezervē viens glābējs, kurš nāks un izdarīs darbu visu vietā," pēc spēles teica izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars. "Otrais mīnuss – kļūdu skaits. Daudz neprecīzu piespēļu, bet katru pārķerto bumbu lietuvieši uzreiz izmantoja ātrajiem uzbrukumiem, kurus apturēt bija ļoti grūti. Tiklīdz spēlējām pieci pret pieci, mūsu aizsardzība darbojās pietiekami labi."

Treneris norādīja, ka uzbrukumā vēl turpinās lomu un savstarpējās saskaņas meklēšana. Daudzi spēlētāji iepriekš jau bijuši kopā U16 un U18 izlasēs, tomēr bez Pasečnika un Porziņģa spēles akcenti ir citādāki. "Daudzi grib parādīt individuālo varēšanu, nevis nospēlēt taktiski pareizi," saka Vecvagars. "Nekādas traģēdijas nav, tās visas ir labojamas lietas."

Eiropas U20 čempionātā Latvijas komandas pretinieki grupas turnīrā būs Serbijas, Grieķijas, Bulgārijas un Izraēlas basketbolisti. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, divas pārējās cīnīsies par vietas saglabāšanu A līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!