Foto: F64
Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc zaudējuma Eiropas čempionāta otrajā spēlē pārāk nebija saskumis, jo neveiksme piedzīvota mačā pret galvenajiem favorītiem serbiem.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 basketbola izlase Eiropas čempionāta otrajā spēlē Itālijā ar 56:69 piekāpās Serbijas vienaudžiem, lai gan spēles lielāko daļu ritēja līdzīga cīņa.

"Čempionāta favorīti apliecināja savu statusu, bet mēs parādījām, ka varam cīnīties veiksmīgi. Spēles likteni izšķīra serbu prasme izmantot savus trumpjus. Viņiem bija augumu pārsvars un izšķirošajos brīžos serbi prasmīgi tika līdz metieniem no labām pozīcijām. Turklāt, tiklīdz nenospēlējām pareizi, uzreiz tikām sodīti. Pretinieku presings mums nebija nekāds pārsteigums, tomēr vairākkārt iekritām," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā internetā citēts Vecvagars. "Statistika liecina, ka esam uzvarējuši cīņā pie groziem (40-35), bet bilanci "palīdzēja" uzlabot mūsu neprecīzie metieni, pēc kuriem izdevās tikt pie atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Diemžēl arī atkārtotie metieni bieži nesasniedza mērķi. Divpunktnieki 8/30, trīspunktnieki 7/27 – krietni par maz. It kā metām daudz sodus (19/23 pret 11/21), tomēr svarīgākajos brīžos agresivitātes pietrūka."

Turnīra turpinājumā piektdien Latvija tiksies ar Bulgāriju, bet sestdien - ar Izraēlu. "Spēļu grafiks mums ir labvēlīgs – brīvdiena iekrīt tieši pa vidu. Ceturtdien trenēsimies un gatavosimies spēlei ar Bulgārijas izlasi. Viņiem ir individuāli meistarīgi spēlētāji, liela enerģija. Pēdējiem mačiem likme būs ļoti augsta," bilst Vecvagars.

Pēc priekšsacīkšu turnīra trīs labākās grupas komandas turpinās cīņu par medaļām, bet ceturto un piekto vietu ieguvēji cīnīsies par palikšanu spēcīgākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!