Foto: F64

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlasei Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā pret Turcijas vienaudžiem pietrūka kolektīvs kaujas gars, uzskata valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Kā zināms, latvieši ar 58:72 piekāpās Turcijas vienaudžiem, kuri pusfinālā tiksies ar Serbiju vai Lietuvu, kamēr Latvijai būs jācīnās par 5.-8.vietu turnīrā.

"Mums bija 20 kļūdas, kas ir par daudz. Tāpat atdevām 17 atlēkušās bumbas pie sava groza, kā arī izdarījām par maz rezultatīvas piespēles. Šie trīs faktori ceturtdaļfināla spēles rezultātu izšķīra mums par sliktu. Zinājām, ka turki izmantos presingu, treniņā gatavojām pretargumentus, bet dažās epizodēs pievīla piespēļu kvalitāte un pēc pirmajām kļūdām sekoja nepatīkama ķēdes reakcija. Izmantojot dažādus zonas aizsardzības veidus, izdevās turkus nobremzēt, brīžiem pārņemt iniciatīvu un samazināt punktu starpību," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagaru.

Tāpat valstsvienības treneris uzskata, ka labas epizodes Latvijas izlasei šajā cīņā bija pārāk retas.

"Uzbrukumā darbojāmies pārāk pasīvi, nespējot ar piespēlēm atrast brīvo cilvēku. Svarīgos brīžos vairākkārt zaudējām atlēkušās bumbas pie sava groza. Turki nav izcili snaiperi un arī šodien bieži meta garām, bet ar agresivitāti un pārliecību cīnījās par bumbām un, kā īsti karotāji, bieži panāca savu ar otro vai trešo metienu. Mums tāds kolektīvs kaujas gars šoreiz pietrūka," stāstīja Vecvagars.

Cīņu par 5.-8.vietu turnīrā Latvija uzsāks sestdien plkst.17.30 pret Lietuvas un Serbijas ceturtdaļfināla zaudētāju.

Eiropas čempionāts norisināsies līdz 19.jūlijam. Tā kā nākamajā gadā U-20 čempionāta dalībnieku skaits atkal tiks samazināts no 20 līdz 16, vietu labāko sabiedrībā zaudēs uzreiz septiņas komandas, kas nozīmē, ka iekļūt apakšgrupas pirmajā trijniekā bija ļoti svarīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!