Foto: LETA
Latvijas puišu un meiteņu U-16 basketbola izlases svētdien izcīnīja trešo vietu Tallinā notikušajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā.

Latvijas puišu komanda turnīra noslēdzošajā - trešajā - spēlē ar 57:72 (17:17, 16:17, 9:18, 15:20) piekāpās Igaunijas vienaudžiem.

Latvijas labā 15 punktus iemeta Edgars Kaufmanis, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas Bogdanam Raiļanam.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvija turnīra pirmajā mačā ar 83:79 pieveica Zviedriju, bet sestdien ar 62:64 atzina Lietuvas pārspēku.

Ar vienu uzvaru trīs mačos Latvija šajā turnīrā palika trešajā vietā starp četrām komandām, kamēr visās trīs spēlēs uzvarēja Igaunija.

Eiropas čempionāts puišu U-16 izlasēm A divīzijā no 6. līdz 16.augustam norisināsies Lietuvas pilsētā Kauņā. D apakšgrupā Latvija spēkosies ar Melnkalnes, Horvātijas un Francijas vienaudžiem. Pirmās trīs apakšgrupu komandas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, kamēr ceturto vietu ieguvējas spēkosies par palikšanu augstākajā divīzijā, kuru pametīs trīs vājākās izlases.

Tikmēr Latvijas meiteņu komanda svētdien ar 60:45 (18:13, 21:3, 10:14, 11:15) pieveica Igaunijas vienaudzes, tiekot pie otrā panākuma turnīrā.

Uzvarētājām ar astoņiem punktiem izcēlās uzreiz piecas basketbolistes - Luīze Šepte, Amanda Švedenberga, Māra Mote, Janeta Rozentāle un Aleksa Gulbe, kurai arī 14 atlēkušās bumbas.

Jau vēstīts, ka turnīra pirmajā mačā Latvija piektdien ar 50:65 piekāpās zviedrietēm, bet sestdien ar 70:68 pārspēja Lietuvu.

Tiesa, ar diviem panākumiem trīs spēlēs Latvija tik un tā palika trešā, jo tāda pati bilance bija arī uzvarētājai Lietuvai un Zviedrijai, kamēr Igaunija cieta trīs zaudējumus.

Eiropas čempionāts meiteņu U-16 izlasēm A divīzijā no 13. līdz 23.augustam norisināsies Portugālē. D apakšgrupā Latvija spēkosies ar Spānijas, Ungārijas un Anglijas basketbolistēm. Pirmās trīs apakšgrupu komandas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā, kamēr ceturto vietu ieguvējas spēkosies par palikšanu augstākajā divīzijā, kuru pametīs trīs vājākās izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!