Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" parakstījusi līgumu ar 25 gadus veco un 1,94 metrus garo amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Kvinu Makdauelu, vēsta kluba mājas lapa.

Aizvadītajā sezonā Kvins Makdauels spēlēja Spānijas otrās spēcīgākās līgas komandā "Palencia", kuras sastāvā 26 spēlēs vidēji laukumā pavadītajās 28,2 minūtēs savāca 11,8 punktus, 4,0 atlēkušās bumbas, 1,2 rezultatīvas piespēles un lietderības koeficientu +12,2. Divpunktu metienos Makdauela precizitāte bija 60,4% precizitāti, trīspunktniekos – 42,6%, soda metienos – 79,6%. Ar "Palencia" komandu amerikāņu spēlētājs sasniedza Spānijas otrās līgas ceturtdaļfinālu.

Pirms pavadītās sezonas Spānijā Makdauels spēlējis Austrālijas komandā "Willetton Tigers ", kā arī NBA Attīstības līgas vienībā Springfīldas "Armor". Pirms profesionāļa karjeras sākuma četrus gadus (2008.- 2012. gads) viņš pavadīja "William & Mary" universitātes basketbola NCAA I divīzijā.

"Esmu ļoti priecīgs par iespēju piesaistīt Kvinu. Viņš ir cīnītājs un tāda persona, ar kādu vēlos būvēt komandu," saka "VEF Rīga" galvenais treneris Karloss Frade. "Laukumā viņš spēj izdarīt vairākas lietas - iespējams, metieni ir pamanāmākā, bet tā nav vienīgā. Kvins var spēlēt aizsardzībā un upurēt sevi, kad komandai tas ir nepieciešams. Manās acīs viņa lielākā vērtība ir tas, ka komandas intereses Kvinam vienmēr ir prioritāte, viņš dara visu, lai sacenstos un uzvarētu. Pagājušajā sezonā Makdauels spēlēja ļoti konkurētspējīgā līgā - Spānijas "LEB Gold", un šobrīd acīmredzami veido savu karjeru, attīstoties. Viņš pārsteigs daudzus ar savu sniegumu un vēlmi strādāt!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!