Par "Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) oktobra vērtīgāko spēlētāju atzīts uzbrucējs Ervīns Jonāts no BK "Valmiera", vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Sešās "Aldaris" LBL spēlēs Jonāts vidēji spēlē laukumā pavadīja 31 minūti 55 sekundes, gūstot 12,3 punktus, izcīnot 12,2 atlēkušās bumbas, izprovocējot 3,7 pretinieku piezīmes un sakrājot vidējo efektivitātes koeficientu 20.

Pērn "Jūrmala/Fēnikss" sastāvā spēlējušais Ogres basketbola skolas audzēknis tika atzīts par Aldaris LBL Novembra spēlētāju.

Jonāts intervijā Latvijas Basketbola savienības preses dienestam:

Jūrmalā biji viens no komandas līderiem, Valmierā statuss jāiekaro no jauna. Izdodas?

Iekšējā konkurence komandā - tas noteikti ir labi. Ne tikai spēlēs, arī katrā treniņā jāpierāda sevi, jāapstiprina tiesības uz lielāku spēles laiku. Tas palīdz progresēt un nāk par labu arī komandai.

Jau pirmajā oficiālajā spēlē "Valmiera/ORDO" sastāvā sasniedzi double-double - 10 punkti un 10 atlēkušās bumbas pret čempioniem "VEF Rīga". Vai atceries noskaņojumu pirms un pēc spēles?

Pirms spēles noteikti nebijām nobijušies. Zinājām, ka čempionu sastāvā notikušas lielas pārmaiņas, ka sezonas sākumā viņi vēl nav saspēlējušies, un noteikti nebūs galvastiesu pārāki. Bija svarīgi izmantot savas iespējas un prieks, ka to arī izdarījām. Pēc spēles bija prieks un pārliecība par saviem spēkiem, kas noteikti palīdzēja nākamajos mačos.

Gan Aldaris LBL, gan Baltijas līgā esat soļojuši no uzvaras uz uzvaru, bet tikai daži panākumi bijuši relatīvi pārliecinoši. Pār "Liepāja/Triobet" 71:67, Jūrmalā 77:71, tikko Ogrē pagarinājumā 78:71... Kurā spēlē Valmieras komanda bijusi vistuvāk savai labākajai spēlei?

Pagaidām esam tikai tās meklējumos, jo sezona vēl tik tikko sākusies. Pēdējos mačos iezīmējies kvalitātes kritums, savukārt pretiniekiem esam kļuvuši par tādu kā lielu mērķi - pret līderiem visi noskaņojas īpaši. Spēlēt kļūst aizvien grūtāk. Redzēs cik lieli profesionāļi esam un kā spēsim tikt pāri šie pārbaudījumiem.

Šonedēļ vispirms savā laukumā uzņemsiet spuraino "Jelgavu", bet sestdien paredzama Aldaris LBL nedēļas spēle: BK "Ventspils" - "Valmiera/ORDO". Savulaik tev bijušas līgumattiecības ar ventspilniekiem - vai šīs atmiņas ietekmēs noskaņojumu pirms cīņas?

Nē, protams! Katrai spēlei cenšos noskaņoties kā īpašai, neatkarīgi no pretiniekiem.

Kādi ir komandas mērķi šosezon?

Oficiāli un publiski tie nav deklarēti, bet skaidrs, ka katram spēlētājam, arī man, ir vēlme sasniegt kaut ko vairāk, nekā valmieriešiem izdevies iepriekšējās sezonās. Piemēram, labāko četrinieku gan Aldaris LBL, gan Baltijas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!