Foto: F64
Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pirmdien Itālijas A sērijas čempionāta mačā guva astoņus punktus pret ULEB Eirolīgas klubu Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna", kas gan neglāba viņa pārstāvēto Avelīno "Sidigas" no zaudējuma.

Lai gan pusminūti pirms pamatlaika beigām "Sidigas" bija punkta pārsvars, tomēr viņi savā laukumā ar 88:90 (22:23, 28:25, 25:21, 13:21) piekāpās Sasāri vienībai.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā divas rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas, trīs piezīmes un seši efektivitātes punkti.

Tikmēr par šī dueļa rezultatīvāko basketbolistu kļuva horvāts Ivans Biva no "Sidigas" vienības, kurš guva 29 punktus.

Ar divām uzvarām sešos mačos Avelīno komanda atrodas 12.vietā Itālijas A sērijas kopvērtējumā, kamēr Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā pagājušās sezonas otrā spēcīgākā komanda Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" ar četriem panākumiem ir trešajā pozīcijā. Tikmēr Varēzes "Openjobmetis", kuras sastāvā svētdien debitēja Rihards Kuksiks, ar trim uzvarām ir desmitā.

Blūms iepriekš Itālijā spēlēja 2007./2008.gada sezonā, kad pārstāvēja Neapoles "Eldo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!