Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" rekordu grāmatu turpina pārrakstīt latvietis Kristaps Porziņģis. Tik teicamus statistikas rādītājus basketbola meka Ņujorka nav piedzīvojusi gandrīz 50 gadus un Porziņģa sasniegtais savulaik nav bijis pa spēkam pat tādai leģendai kā Patriks Īvings, vēsta "Fox Sports".

Pagājušajā piektdienā Porziņģis savā 20. spēlē NBA sasniedza desmito "double double", palīdzot "Knicks" ar 108:91 (42:21, 23:21, 27:25, 16:24) pārspēt Bruklinas "Nets". Nākamajā spēlē sestdien "Knicks" ar 91:106 piekāpās Milvoki "Bucks", bet šajā mačā latvietis guva 12 punktus un izcīnīja septiņas bumbas pie groziem.

Kā norāda "Fox Sports", Porziņģis ir tikai otrais NBA debitants, kurš "Knicks" rindās savās pirmajās 20 spēlēs desmit reizes izcēlies ar "double double". Pirms tam 1966./ 1967. gada sezonā to paveica Viliss Rīds, bet tādi statistikas rādītāji debijā nebija pat Īvingam, kuru 1985. gada draftā "Knicks" izvēlējās ar pirmo numuru.

Basketbola eksperti min vēl vienu faktu saistībā ar Rīdu, netieši to saistot ar Porziņģa ienākšanu Ņujorkas komandā, - 1973. gadā "Knicks" pēdējo reizi tika pie čempionu titula, un toreiz komandā bija arī Rīds.

Porziņģis pēdējās četrās spēlēs trīs reizes izcēlies ar "double double", bet visā NBA ar desmit "double double" viņš dala sesto vietu un ir labākais starp debitantiem šajā statistikas rādītājā.

Debitantu rangā šobrīd Porziņģis ir otrais labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām un otrais labākais metienu bloķētājs, trešais labākais punktu guvējs, kā arī ir labāko desmitniekā starp debitantiem gandrīz visos pārējos statistikas rādītājos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!