Foto: DELFI

Pie negaidīti pārliecinošas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien tika "Barons"/LDz, kas savā laukumā ar 88:71 (22:14, 17:21, 20:9, 29:27) pārspēja vienu no sacensību līderēm "Liepāju"/"Triobet".

Jau mača pirmajā ceturtdaļā "Barons"/LDz panāca desmit punktu pārsvaru (22:12), taču liepājnieki šo pārsvaru likvidēja, bet lielajā pārtraukumā viņiem vajadzēja doties ar septiņu punktu deficītu - 32:39. Tomēr mājinieki aizvadīja lielisku otro puslaiku, kas noslēdzošās ceturtdaļas sākumā ļāva pārsniegt jau 20 punktu pārsvaru (70:48).

Atlikušajā pamatlaika daļā "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem tā arī neizdevās rast pretargumentus, kas "Barons"/LDz ļāva gūt negaidīti pārliecinošu uzvaru.

"Barons"/LDz rindās 23 punktus iemeta Artūrs Ausējs, kamēr pa 20 pievienoja Džeisons Kalists un Kristaps Gludītis. Tikmēr liepājnieku rindās Kristofers Ričardss guva 20 punktus, bet par trim mazāk pievienoja Gints Antrops.

Jau vēstīts, ka LBL čempionāta jaunpienācēju duelī "Valka"/"Valga" savā laukumā ar 98:83 (15:17, 29:23, 27:22, 27:21) pieveica "Ogre"/"Kumho Tyre" vienību.

Ogres komandai šis ir jau devītais zaudējums pēc kārtas.

Lai gan šo maču labāk uzsāka Ogres komanda, iegūstot dažu punktu pārsvaru, mājinieki ar laiku pārņēma vadību, pirmo puslaiku noslēdzot ar četru punktu pārsvaru 44:40. Otrā puslaika sākumā abu komandu starpā turpinājās līdzvērtīga cīņa, taču noslēdzošās ceturtdaļas sākumā "Valka"/"Valga" sasniedza desmit punktu pārsvaru (76:66), bet "Ogre"/"Kumho Tyre" šo pārsvaru atspēlēt nespēja.

"Valka"/"Valga" sastāvā pa 20 punktiem guva Mārtiņš Berķis un Valmo Krīsa, kamēr "Ogre"/"Kumho Tyre" rindās ar 27 punktiem izcēlās Kārlis Apsītis, kuram arī desmit atlēkušās bumbas.

Jau vēstīts, ka "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolisti sestdien LBL čempionāta spēlē viesos ar 81:71 (20:15, 22:23, 19:15, 20:18) uzvarēja "Jelgavu", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Jūrmalnieki pirmās ceturtdaļas astotajā minūtē ieguva desmit punktu pārsvaru (20:10), taču otrajā ceturksnī "Jelgava" veica astoņu punktu izrāvienu un uz brīdī pārņēma vadību (25:22), lai gan tūdaļ ar deviņiem punktiem atbildēja arī viesi, atgūstot vadību (31:25).

Pēc pirmā puslaika "Jūrmala"/"Fēnikss" bija priekšā ar 42:38 un nelielu pārsvaru saglabāja arī pēc tam, lai gan mājinieki uz brīdi spēja panākt izlīdzinājumu (47:47). Desmit punktu pārsvaru "Jūrmala"/"Fēnikss" atjaunoja pēdējā ceturtdaļā un beigās to spēja nosargāt.

Uzvarētājiem Kristaps Mediss guva 19 punktus, bet Māris Ziediņš uzvaras kaldināšanā pievienoja 13 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. "Jelgavas" rindās lietuvietis Augusts Šuļausks sameta 15, bet Kristaps Pļavnieks guva 14 punktus, taču tas neglāba komandu no trešā zaudējuma pēc kārtas.

"Jūrmala"/"Fēnikss" šajā mačā iemeta 12 no 24 tālmetieniem.

Šī abām vienībām bija otrā tikšanās reize šosezon. Pirms tam tās mērojās spēkiem vien pagājušā gada septembrī, kad uzvaru ar 60:53 savā laukumā izcīnīja jūrmalnieki.

LBL turnīra tabulā līderi ir "Ventspils" ar 15 uzvarām 17 mačos, bet ar astoņiem panākumiem desmit mačos seko "VEF Rīga", kamēr 13 uzvara 17 cīņās guvusi "Liepāja"/"Triobet". Tikmēr 11 uzvaras 16 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO rēķinā.

Ar deviņiem panākumiem 16 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils". Piecas uzvaras desmit mačos ir "Valka"/"Valga" kontā, bet astoņas uzvaras 17 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai. Tikmēr astoto vietu ar sešām uzvarām 17 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz. Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Kumho Tyre" un LU basketbolisti, kam ir attiecīgi trīs un divas uzvaras.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!