Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Jēkabpils" basketbolisti svētdien "Triobet" Baltijas basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 92:78 (25:16, 19:22, 23:22, 27:18) uzveica Kazahstānas klubu Atirau "Barsi", kur treneru kolektīvā strādā bijušais jēkabpiliešu galvenais treneris Edmunds Valeiko.

"Jēkabpils" sastāvā 27 punktus guva amerikānis Tailers Larsons, kurš izcīnīja arī 10 atlēkušās bumbas, lietuvietis Ronalds Rutkausks sameta 17 punktus un savāca 15 bumbas pie groziem, Sandis Silavs pievienoja 16 punktus, bet lietuvietis Modests Kumpis guva 15 punktus.

Šajā spēlē "Jēkabpils" vienībai nevarēja palīdzēt viens no komandas līderiem Rinalds Sirsniņš, kurš guvis mikrotraumu.

"Šī spēle bija labāka nekā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēle pret "Ogri", kas bija pirmā šajā gadā. Šī bija pavisam cita rakstura spēle, mēs jau bijām atraduši vajadzīgo ritmu, bet pietrūka Sirsniņa. Līdz ar to tas bija labs pārbaudījums komandai, jo Rinalds pēdējās spēlēs turēja komandu, gan pats izpildīja, gan regulēja pārējos.

Šoreiz komandai bija jāspēj tikpat labi spēlēt arī bez Rinalda. Malači - vairāk vai mazāk visus, kas bija laukumā, es varu atzīmēt ar pozitīvu zīmi. Man patīk, ka šajā komanda ir tā, ka, ja kādam labi iet, tas uzņemas un met, bet, ja kaut kas iet ne tā, neviens cits citam neko nepārmet. Tā ir laba zīme! Svarīgi, lai mums pietiek spēka un gudrības aizsardzībā," komandas mājaslapā citēts "Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks.

Jēkabpilieši šosezon BBL čempionātā izcīnīja piekto uzvaru deviņās spēlēs. B apakšgrupā komanda ar 14 punktiem ieņem piekto vietu.

Abas komandas šosezon jau savā starpā tikās, kad 24. novembrī ar 76:74 uzvaru svinēja "Jēkabpils", uzvaru nodrošinot spēles pēdējās minūtēs.

B apakšgrupas līdere ar deviņiem panākumiem deviņās spēlēs ir Lietuvas komanda "Vytautas", kurai ar septiņiem panākumiem desmit spēlēs stabilā otrajā vietā seko "Liepāja"/"Triobet". Piecas uzvaras deviņos dueļos ir Rakveres "Tarvas" no Igaunijas ar latviešiem Reini Strupoviču un Robertu Stumbri ierindā, "Jēkabpilij" arī piecas uzvaras, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ir seši panākumi desmit mačos.

A apakšgrupas līdere ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Akseļa Vairoga pārstāvētā Lietuvas vienība Panevēžas "Lietkabelis", bet otro vietu ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem "Valmiera"/ORDO.

Šajā BBL sezonā piedalās 14 komandas no četrām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīs izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!