Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš traumas dēļ nevarēja spēlēt desmit mēnešus, piektdien atkal varētu aizvadīt spēli spāņu vienības "Laboral Kutxa" rindās.

"Laboral Kutxa" piektdien ULEB Eirolīgas spēlē tiksies ar "Barcelona", un basketbolista aģents Artūrs Kalnītis sociālajos tīklos pavēstījis, ka pieteikumā uz maču būs arī Bertāns.

2013. gada jūnijā Serbijas čempionāta fināla pēdējā spēlē, pārstāvot Belgradas "Crvena Zvezda", Bertāns guva smagu ceļgala traumu (sarautas krusteniskās saites), pēc kuras izārstēšanas laukumā atgriezās vien 2014. gada martā. Tā gada vasarā viņš pārgāja uz spāņu klubu "Laboral Kutxa", bet 2015. gada martā Bertāns atkal guva labā ceļgala krustenisko saišu savainojumu.

Sākotnēji bija plānots, ka Bertāna atveseļošanās process varētu ilgt sešus līdz astoņus mēnešus, tomēr realitātē basketbolistam nācies izlaist desmit mēnešus. Atveseļošanās procesā Bertāns ilgi uzturējās Sanantonio "Spurs" uzraudzībā, jo tieši šis klubs viņu izvēlējās 2011. gada NBA draftā. Arī pēdējā laikā Bertāns uzturējās ASV, kur aizvadīja treniņus un citas nodarbības "Spurs" nometnē, bet Eiropā atgriezās vien decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!