Foto: F64

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars nosaucis 12 spēlētājus Eiropas čempionātam, kas no 16. līdz 24.jūlijam notiks Somijas galvaspilsētā Helsinkos, informēja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Sagatavošanās procesam tikām cauri bez traumām. Kā jau vienmēr, treniņos būtu vēl ko darīt, slīpējot dažādas sadarbību nianses, bet sastrādāto pa īstam varēsim novērtēt Eiropas čempionāta spēlēs," sacīja Vecvagars.

"No 15 spēlētājiem, kuri piedalījās treniņnometnē Madonā, mājās paliek Kārlis Šiliņš, Rihards Bērziņš un Uldis Feldmanis. Visgrūtāk bija izšķirties starp diviem centra spēlētajiem. Izšķīra tas, ka Mārcis Saulītis labāk izmantoja savas epizodes pārbaudes spēlēs un precīzāk iezīmēja, kādās situācijās var palīdzēt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Šiliņam tādas stabilitātes pietrūka. Bērziņam un arī Feldmanim pagaidām visu potenciālu izmantot traucē nepilnības fiziskajā sagatavotībā," skaidroja speciālists.

"Mūsu rīcībā ir Serbijas un Lietuvas komandu spēles videoieraksts no nesenā pārbaudes turnīra Turcijā, ko liksim lietā, gatavojoties pirmajai spēlei. Pārbaudes mačos ar lietuviešiem, lai arī zaudējām, parādījām, ka varam spēlēt labu basketbolu. Bet reālo komandas varēšanu redzēsim Helsinkos," noslēgumā bilda Vecvagars.

Grupas turnīrā latviešu pretinieki būs Serbijas, Slovēnijas un Ukrainas basketbolisti. Visām četrām komandām būs iespēja astotdaļfinālā turpināt cīņu par medaļām.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!