Foto: F64
Gados jaunais latviešu basketbolists Kristaps Gludītis uz trim gadiem parakstījis līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Grankanārijas "Herbalife", kurā spēlē arī Anžejs Pasečņiks, bet šovasar tam pievienojās arī Klāvs Čavars, informē komanda.

Pašlaik 20 gadus vecais Gludītis aizvadīto sezonu spēlēja Latvijas Basketbola līgā (LBL), ko iesāka "Jelgavas" sastāvā, bet noslēdza "Barons"/LDz vienībā.

LBL turnīrā Gludītis, kurš spēlē aizsarga pozīcijā, kopumā aizvadīja 34 spēles, kurās caurmērā guva 13,8 punktus un veica 2,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) spēlētājs trīs mačos vidēji guva 16,3 punktus un veica 2,3 rezultatīvas piespēles.

Šogad Gludītis bija Latvijas pieaugušo izlases kandidātos dalībai Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, taču komandai viņš tomēr nepievienojās.

Gludītis ir spēlējis visu vecumu Latvijas jauniešu izlasēs.

Paredzams, ka Gludītis iesākumā spēlēs Grankanārijas kluba otrajā komandā, kas cīnās Spānijas ceturtajā līgā. Tur viņam būs iespēja sevi pierādīt, lai varētu iekļūt arī pirmajā vienībā.

Iepriekšējā sezonā "Herbalife" Spānijas čempionātā nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, kurā ar 1-2 piekāpās Dāvja Bertāna tobrīd pārstāvētajai Vitorijas "Laboral Kutxa".

Savukārt ULEB Eiropas kausā klubs aizkļuva līdz pusfinālam, kurā divu spēļu summā zaudēja Turcijas vienībai Stambulas "Galatasaray Odeabank", kas vēlāk kļuva par čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!