Foto: LETA
Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē pirms 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra pēdējā mača tiksies ar Čehiju, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas basketbolistes 23.novembrī kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē tiksies ar Slovēnijas izlasi, bet četras dienas pirms tam pārbaudes mačā uzņems finālturnīra saimnieci Čehiju.

EČ kvalifikācijas turnīrā latvietes ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem otro vietu savā apakšgrupā, kamēr līderes ar diviem panākumiem divos mačos ir Slovēnijas basketbolistes, bet Lietuvas izlase trīs cīņās nav spējusi tikt pie uzvarām un zaudējusi cerības tikt uz finālturnīru.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas.

Maija beigās Latvijas sieviešu basketbola izlase, kuras sastāvā bija valstsvienībā mazāk pieredzējušas spēlētājas un debitantes, aizvadīja divu nedēļu treniņnometni Rīgā, kuras laikā notika četras pārbaudes spēles ar Baltkrieviju un Jaunzēlandi. Latvietes abos mačos pieveica Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieces baltkrievietes, kā arī vienu reizi pārspēja Jaunzēlandi.

Pirms gada Latvijas izlases grožus pārņēma Mārtiņš Zībarts, šajā amatā nomainot Ainaru Zvirgzdiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!