Foto: F64

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis otrdien guva 13 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas pirmajā spēlē, viņa pārstāvētajai Turcijas komandai Ušakas "Muratbey" gūstot grūtu uzvaru.

Aizvadītajā spēlē "Muratbey" komanda savā laukumā ar rezultātu 93:90 (25:21, 20:17, 22:24, 26:28) pārspēja Klužas-Napokas komandu U-BT no Rumānijas. Abu komandu atbildes spēle jau ceturtdien risināsies Rumānijā, un vienība, kas uzvarēs divu spēļu summā, kvalificēsies pamatturnīram, turklāt tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latvijas komandu "Ventspils".

Otrdienas spēlē Turcijas komanda bija vadībā gandrīz visu maču, tomēr lielāku pārsvaru par desmit punktiem tā arī nespēja iegūt, un pēdējās minūtes jau ritēja saspringti.

Freimanis nospēlēja 23 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā iemeta 13 punktus, realizējot četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un divus no trim soda metieniem. Tāpat latviešu uzbrucējs izcēlās ar trim atlēkušajām bumbām, dueli noslēdzot ar deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem bija Marks Laionss.

"Muratbey" komanda turnīrā iesaistījās no kvalifikācijas otrās kārtas, bet rumāņi pirmajā kārtā divreiz uzvarēja Kipras vienību Larnakas "Petrolina AEK".

Pamatturnīrā šī pāra uzvarētāja spēlēs C apakšgrupā, kurā jau gaida Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Ventspils", Grieķijas komanda Saloniku PAOK, kuru pārstāv Kurzemes kluba bijušais basketbolists Žanis Peiners, Vilērbānas "Asvel" no Francijas, Oldenburgas "Ewe Baskets" no Vācijas, netālās Klaipēdas "Neptūnas" no Lietuvas, Polijas vienība Radomas "Rosa", kā arī kvalifikāciju jau iepriekš pārvarējusī Itālijas vienība Varēzes "Openjobmetis".

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nespēja pārvarēt Dāvja Lejasmeiera pārstāvētā Zviedrijas čempionvienība Sēderteljes "Kings", kā arī latviešu izcelsmes amerikāņu basketbolista Endrū Šmita pārstāvētā Nīderlandes čempionvienība Groningenas "Donar". Šīs abas komandas sezonu turpinās FIBA Eiropas kausā.

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!