Foto: LETA

Latvijas basketbolists Ernests Kalve otrdien guva 19 punktus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Rumānijas komandai Tirgumurešas "Mures" viesos Igaunijā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēlē ar 89:76 (21:25, 26:19, 26:15, 16:17) pieveikt "TLU/Kalev", tādējādi nodrošinot iekļūšanu nākamajā kārtā.

Kalve šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un visus piecus "sodiņus".

Latvieša rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena piezīme un 22 efektivitātes punkti.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem atzīmējās Alhaji Muhameds.

Šosezon trīs FIBA Eiropas kausa spēlēs Kalve vidēji iemetis 15,6 punktus, būdams komandas līderis.

Ar divām uzvarām divās spēlēs I apakšgrupā līdere ir "Prienu-Birstono" komanda no Lietuvas, kamēr tikpat panākumi trīs mačos ir "Mures" vienībai, taču tā nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā. Tikmēr Tallinas klubs cietis zaudējumus visās trijās cīņās.

Citā otrdienas mačā zaudējumu piedzīvoja Dāvja Lejasmeiera pārstāvētā Zviedrijas čempionvienība Sēderteljes "Kings", kas C apakšgrupas spēlē izbraukumā ar 77:94 (17:20, 26:22, 15:32, 19:20) piekāpās Monsas "Belfius" komandai no Beļģijas.

Lejasmeiers šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no trim trīspunktniekiem un abus "sodiņus".

Latvijas basketbolists šoreiz atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, piecām kļūdām, trim piezīmēm un četriem efektivitātes punktiem.

C apakšgrupā līdere ar divām uzvarām divos mačos ir Ojāra Siliņa pārstāvētā Vācijas komanda Bonnas "Telekom Baskets", kamēr otrā ar vienu uzvaru trīs mačos ir "Belfiuse", bet tai ar tādu pašu bilanci seko "Kings".

Savukārt A apakšgrupas mačā pie uzvaras otrdien tikusi Mareka Mejera pārstāvētā Francijas komanda Šalonas pie Sonas "Elan", kas ar 78:74 (26:22, 18:18, 16:17, 18:17) pārspēja Beļģijas vienību Briseles "Basic-Fit".

Mejeris šajā mačā laukumā pavadīja astoņas minūtes un 55 sekundes, kuru laikā punktus neguva, jo viņa divpunktnieks un trīspunktnieks nebija precīzi. Tomēr latvietis izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, divām pārtvertām bumbām, divām piezīmēm un diviem efektivitātes punktiem.

Ar trim uzvarām četrās spēlēs "Elan" atrodas A apakšgrupas kopvērtējuma vadībā, bet vēl nav nodrošinājusi iekļūšanu nākamajā kārtā.

FIBA Eiropas kausa pamatturnīrā 37 komandas sadalītas desmit apakšgrupās, pa četrām septiņās apakšgrupās, bet pa trim trīs apakšgrupās. Nākamajā kārtā iekļūs katras grupas divas stiprākās komandas un četras labākās trešo vietu ieguvējas. Savukārt otrajā kārtā 24 komandas būs sadalītas pa četrām sešās grupās. Astotdaļfinālu sasniegs katras grupas uzvarētāja un divas labākās otro vietu ieguvējas, kur tām pievienosies astoņas FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru nesasniegušās komandas. Tālāk uzvarētājs līdz pat finālam tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!