Foto: F64

Kļuvis zināms 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta izlozes galīgais grozu sadalījums, vēsta "FIBA Europe".

"EuroBasket 2015" izcīnītā 8. vieta Latvijas valstsvienībai nodrošināja vietu izlozes 2. grozā kopā ar Grieķiju, Itāliju un Čehiju. Mūsu kaimiņi lietuvieši ir pirmajā izlozes grozā kopā ar Spāniju, Franciju un Serbiju.

Grupu izloze notiks Stambulā 22. novembrī.

Izlozes grozu sastāvs:

Izlozes gaitā katrai no četrām izlasēm priekšsacīkšu grupā tiks piešķirts savs burts, tā iezīmējot arī koamndu iespējamos ceļus izslēgšanas turnīrā - astotdaļfinālā savā starpā cīnīsies A un B, kā arī C un D kvartetu vienības. Ceturtdaļfināla pāri gan varēs veidoties no visdažādākajām grupu kombinācijām, norāda Latvijas Basketbola savienība (LBS).

2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim un četrās valstīs - priekšsacīkstes notiks Turcijā, Somijā, Izraēlā un Rumānijā, bet izslēgšanas turnīrs - Stambulā.

Ņemot vērā "EuroBasket 2015" veiksmīgo pieredzi, arī šoreiz FIBA deva iespēju rīkotājiem izraudzīties pa vienai partnerei, visupirms ņemot vērā mārketinga apsvērumus. Somijas Basketbola federācija par partneriem izraudzījās Islandes izlasi un tās līdzjutējus, Rumānija – kaimiņus no Ungārijas, Izraēla – Lietuvu, Turcija – Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!