Foto: DELFI
Latvijas vicečempiones "Vega 1"/"Liepāja" svētdien izcīnīja graujošu panākumu Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) spēlē, ar rezultātu 99:46 (27:8, 23:12, 16:15, 33:11) sagraujot Turcijas komandu "Stambulas Universitāte", kas sacensībās piedalās ar jaunatnes sastāvu.

Uzvarētājām 20 punktus iemeta Sabīne Lipe, ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Laura Audere, bet attiecīgi 14 un 13 punktus iemeta lietuviete Kriste Druskīte un Kristīna Petermane.

"Stambulas Universitātes" sastāvā ir arī latviete Aija Putniņa, tomēr galvenais sastāvs šonedēļ palika dzimtenē, lai svētdien aizvadītu nacionālā čempionāta spēli.

Svarīgu spēli svētdien aizvadīs Latvijas čempiones "TTT Rīga", kurām pretim stāsies spēcīgā Slovākijas vienība Košices "Good Angels". Abas komandas šosezon turnīrā cīnās bez zaudējumiem, tomēr "Good Angels" sestdien vien pagarinājumā ar 71:70 pieveica Polijas komandu Ļubinas "Pszczolka Polski-Cukier".

Austrumeiropas līgas otrais sabraukums risinās Polijas pilsētās Ļubinā un Gdiņā. Pirmajā spēļu dienā rīdzinieces sestdien Ļubinā ar 73:52 pārliecinoši uzveica Lietuvas vienību Viļņas "Kibirkštis", bet "Vega 1"/"Liepāja" Gdiņā ar 61:87 pārliecinoši piekāpās Krievijas komandai Maskavas "Dinamo".

Pašlaik rīdziniecēm ir ļoti smags spēļu periods, jo vien ceturtdien viņa savās mājās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa mačā ar rezultātu 60:83 piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray", bet nākamajā trešdienā paredzēts FIBA Eirokausa mačs izbraukumā pret Novosobirskas "Dinamo".

Austrumeiropas līgā šosezon sacenšas 12 komandas no deviņām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa sešām katrā, vienībām pirmajos divos posmos izspēlējot vienu apli. Pēc tam vienas apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiks apvienotas ar trim vājākajām otrās grupas vienībām, tādējādi katram klubam trešajā sabraukumā aizvadot vēl pa trim cīņām. Pēcāk labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas notiks Košicē.

Austrumeiropas līgas pirmā posma pirmais sabraukums septembrī risinājās Rīgā, kad "TTT Rīga" izcīnīja trīs uzvaras, bet "Vega 1"/"Liepāja" piedzīvoja trīs neveiksmes. Otrais posms janvāra sākumā risināsies Liepājā un Viļņā, bet superfināls marta un aprīļa mijā gaidāms Košicē.

Austrumeiropas līgas A apakšgrupā pašlaik "Good Angels" un "TTT Rīga" komandām ir pa četrām uzvarām četros mačos, bet B grupā ar četriem panākumiem četrās cīņās priekšā ir Maskavas "Dinamo". Savukārt "Vega 1"/"Liepāja" ar vienu panākumu piecos mačos palika B grupas pēdējā, sestajā, pozīcijā.

Čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. Šī ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus.

Kā zināms, pirmajā Austrumeiropas līgas sezonā triumfēja Latvijas titulētākais klubs "TTT-Rīga", kas finālā uzveica "Gdynia" komandu, bet trešā bija latvietes Anitas Teilānes pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība Astanas "Tigers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!