Foto: F64
Latvijas basketbolisti Rolands Šmits un Andžejs Pasečņiks svētdien guva attiecīgi desmit un sešus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlēs, kaldinot savu pārstāvēto komandu uzvaras.

Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 84:64 (21:13, 18:17, 14:14, 31:20) apspēlēja Manrezas ICL komandu.

Šmits šajā spēlē laukumā bija 19 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu.

Tāpat viņa rēķinā sešas atlēkušās bumbas, četras kļūdas, trīs piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un septiņi efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvākais "Montakit" rindās bija Ivans Pauničs, kurš guva 24 punktus, bet pretiniekiem ar 13 punktiem atzīmējās Skots Sags.

Tikmēr Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar rezultātu 86:82 (22:17, 23:19, 21:20, 20:26) pārspēja Saragosas "Tecnyconta" vienību.

Pasečņiks šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā iemeta trīs no pieciem divpunktu metieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo "trejaci".

Tāpat latviešu basketbolista kontā sešas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda, viens bloķēts metiens, četri noteikumu pārkāpumi, trīs piezīmes un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvākais mājiniekiem bija Kails Kuričs, kurš atzīmējās ar 16 punktiem, bet zaudētājiem 17 punktus iemeta Robins Bencings.

Ar deviņām uzvarām desmit spēlēs Spānijas čempionātā kopvērtējumā līderpozīciju ieņem Madrides "Real", "Herbalife" 12 mačos tikusi pie sešām uzvarām, kas tai dod devīto vietu, bet "Montakit" ar četriem panākumiem tikpat cīņās ir 14.vietā 17 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!