Foto: AP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latvietim Kristapam Porziņģim veiks magnētisko rezonansi (MRI), pēc kuras varētu kļūt zināms, kad basketbolists atgriezīsies laukumā.

Porziņģis trešdien izlaida jau ceturto spēli pēc kārtas, bet "Knicks" ar 117:106 uzvarēja Bostonas "Celtics", gūstot tikai trešo panākumu pēdējās desmit spēlēs.

"Teiktu, ka esmu par 90% gatavs spēlēšanai, bet vēl neesmu laukumā," pirms spēles teica Porziņģis, nezinot, ka viņam veiks vēl MRI, lai diagnosticētu Ahilleja savainojuma nopietnības pakāpi. "Man ir jābūt piesardzīgam un jāuzmanās no straujām kustībām. Ja nebūšu uzmanīgs, tad atkal būs nelielas sāpes papēdī, kur sākas Ahilleja cīpsla."

Porziņģis atzina, ka bija domājis spēlēt trešdien, tomēr treniņos pirms mača pēc dažām kustībām bijušas nelielas sāpes. "Tad sapratu, ka neesmu pilnībā gatavs spēlēšanai. Jautājums, cik es esmu eksplozīvs spēlē. Ja kustība ir pakāpeniska, nejūtu nekādas sāpes. Ja no 70% "pārslēdzos" uzreiz uz 90%, nevis 75% vai 80%, ir nelielas problēmas. Tagad jābūt gudrākam."

Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē guvis 19,4 punktus, izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas un divas reizes bloķējis pretinieku metienus.

"Nekad neesmu juties tik slikti, jo jāizlaiž spēles. Sākumā domāju, ka atgriezīšos nākamajā spēlē, tad vēl nākamajā, utt. Tas jau tagad prasa daudz vairāk laika, nekā domāju. Ārsti jau saka, ka man pašam jāstāsta, kur un kādas sāpes sajūtu, nevis visu noslēpt, paciest un teikt, ka viss ir kārtībā," turpina Porziņģis. "Nepatīk atrasties uz soliņa uzvalkā. Jā, uzvalkā es labi izskatos, bet man riebjas atrasties uz soliņa uzvalkā. Gribu būt laukumā un palīdzēt komandai, īpaši grūtos brīžos, kādi ir tagad. Cenšamies to [neveiksmju sēriju] pārtraukt un atgriezties "uz pareizā ceļa"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!