Foto: AP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju maiņu termiņa pēdējā dienā neviens darījums, kurā tiktu iekļauta kāda superzvaigzne, nenotika.

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" tā arī neaizmainīja ne Karmelo Entoniju, ne Deriku Rouzu, lai arī baumu bija pietiekami daudz. Līdz pēdējam brīdim "Knicks" centās vienoties ar Minesotas "Timberwolves" par Rouza un Rikija Rubio maiņu, tomēr minesotieši pēdējā brīdī esot atteikušies no darījuma.

Čikāgas "Bulls" tā arī neaizmainīja savu līderi Džimiju Batleru, kurš šosezon gūst 24,5 punktus, izcīna 6,3 atlēkušās bumbas un izdara piecas piespēles. Par viņu lielu interesi izrādīja Bostonas "Celtics".

Tāpat "Celtics" lūkoja iegūt arī Indianas "Pacers" zvaigzni Polu Džordzu, viņa statistika šajā sezonā ir 22,3 punkti un 6,2 atlēkušās bumbas vidēji spēlē. Tomēr Džordža nākotne "Pacers" komandā joprojām ir neskaidra, jo, ja Indiānā netiks izveidota konkurētspējīga komanda, tad viņš 2018. gadā varētu pāriet uz Losandželosas "Lakers" kā brīvais aģents.

Runājot par notikušajām maiņām, Dalasas "Mavericks" ieguva daudzsološu centra spēlētāju Nerlensu Noelu, kuru iemainīja no Filadelfijas "76ers" komandas. Par Noelu Dalasas komandas vadība atdeva Endrū Bogotu, Džastinu Andersonu un 2017. gada NBA drafta pirmās kārtas izvēli. Noels šogad vidēji gūst 8,9 punktus un izcīna piecas atlēkušās bumbas.

Vēl Toronto "Raptors" ieguva Pīdžeju Takeru no Fīniksas "Suns", savukārt uz "Suns" komandu devās Džareds Salindžers un divas nākotnes otrās kārtas drafta izvēles.

Savukārt Oklohomas "Thunder" no Čikāgas "Bulls" iemainīja Tadžu Gibsonu un Dagu Makdermontu, savukārt pretējā virzienā devās Kamerons Peins, Entonijs Morovs un Žofrejs Laverņs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!