Foto: LETA

Latvijas basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētais Turcijas klubs Ušakas "Muratbey" otrdien viesos Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa ceturtdaļfināla atbildes spēlē cieta pamatīgu sagrāvi pret Francijas vienību "Nanterre 92", izstājoties no tālākās dalības turnīrā.

"Muratbey" otrdien Parīzes piepilsētā Nanterē cieta neveiksmi ar rezultātu 82:110 (10:26, 24:30, 30:20, 18:34), bet divu spēļu summā zaudēja ar 167:192.

Freimanis atbildes spēlē laukumā pavadīja 28 minūtes un septiņas sekundes, gūstot septiņus punktus. Viņš trāpīja vienu no pieciem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un realizēja abus "sodiņus".

Tāpat latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja četras piezīmes, kas viņam deva sešus efektivitātes koeficienta punktus. Freimanim esot laukumā Ušakas komanda ielaida par 28 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs viesu rindās.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Nanterre 92" ieguva ievērojamu pārsvaru, bet pēc puslaika bija vadībā ar 56:34. Spēles ceturtajā nogrieznī "Muratbey" desmit punktus atspēlēja, tomēr noslēdzošajā ceturtdaļā laukumā atkal dominēja mājinieki.

Uzvarētājiem teicamu spēli aizvadīja Spensers Baterfīlds, kurš guva 39 punktus, bet Ušakas vienības rindās Šakils Makisičs sameta 16 punktus.

Vēstīts, ka pirms nedēļas "Muratbey" ceturtdaļfināla pirmajā cīņā izcīnīja uzvaru ar 85:82, bet Freimanis guva 15 punktus.

Tikmēr cita Latvijas basketbolista Ojāra Siliņa pārstāvētā Vācijas komanda Bonnas "Telekom Baskets" savu ceturtdaļfināla atbildes spēli aizvadīs trešdien, viesos tiekoties ar Izraēlas komandu Naharijas "Ironi". Pirmajā mačā Bonnas klubs savā laukumā guva pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 89:68.

Kā ziņots, astotdaļfinālā "Muratbey" pārspēja Rumānijas klubu Oradeas CSM CSU, kaut pēc pirmās spēles tai bija desmit punktu deficīts. Freimanis un "Muratbey" šosezon spēlēja FIBA Čempionu līgā, kur neiekļuva izslēgšanas turnīrā, taču kā viena no astoņām labākajām neveiksminiecēm, ieguva iespēju piedalīties FIBA Eiropas kausa izslēgšanas sacensībās.

Tikmēr "Telekom Baskets" Eiropas kausā spēlē jau no pirmā posma un astotdaļfinālā apspēlēja Somijas klubu Joensū "Kataja Basket".

FIBA Eiropas kausa pamatturnīra pirmajā posmā 37 komandas bija sadalītas desmit apakšgrupās. 24 labākās vienības sasniedza otro posmu, kurā bija sadalītas sešās grupās pa četrām katrā. Pēc divu apļu spēlēm astotdaļfinālu sasniedza katras grupas uzvarētāja un divas labākās otro vietu ieguvējas, kur tām pievienojās astoņas FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru nesasniegušās komandas. Izslēgšanas turnīrā katrā kārtā uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu summā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!