Foto: F64
Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītais Izraēlas grands Telavivas "Maccabi FOX" otrdien spraigā ULEB Eirolīgas mača galotnē izbraukumā ar 81:79 (15:25, 23:16, 18:18, 25:20) pārspēja vienu no turnīra spēcīgākajām vienībām Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

"Maccabi FOX" labā 22 punktus šajā spēlē iemeta Silvens Landesbergs, kamēr 14 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Daimons Simpsons. Tikmēr "Fenerbahce" sastāvā ar 15 punktiem izcēlās Melihs Mahmutoglu.

Izraēlas klubam šis mačs neiesākās pārāk veiksmīgi, jo pirmās ceturtdaļas laikā tas nonāca iedzinējos ar 13 punktu starpību (10:23), tomēr pirmā puslaika turpinājumā izdevās atgūties un lielajā pārtraukumā doties vien ar trīs punktu deficītu (38:41).

Trešajā ceturtdaļā "Maccabi FOX" basketbolistiem uz neilgu laiku izdevās pārņemt vadību, taču pēc tam "Fenerbahce" atkal izvirzījās vadībā. Sākoties pamatlaika noslēdzošajai minūtei, Stambulas vienība bija priekšā ar 79:77, taču 29 sekundes pirms pamatlaika beigām Džo Aleksanders panāca izlīdzinājumu. Pēcāk "Fenerbahce" bija tiesības uzbrukt, tomēr mājinieku nodomus izjauca Telavivas basketbolistu labā spēle aizsardzībā, jo bumba tika atņemta, tai nonākot pie Landesberga, kurš noslēdzošajās sekundēs iemeta divus punktus un nodrošināja Bagatska vadītajai vienībai uzvaru.

Vēl vienā otrdienas mačā Vācijas čempione Bambergas "Brose", spēlējot bez savainotā Jāņa Strēlnieka, savā laukumā ar 71:96 (11:30, 26:23, 16:21, 18:22) pārliecinoši piekāpās Spānijas klubam Vitorijas "Baskonia", kas sastāvā ULEB Eirolīgas turnīrā iekļāvusi Artūru Kurucu.

"Baskonia" rindās pa 17 punktiem iemeta Džeiss Badingers un Šeins Larkins, kamēr "Brose" rindās tikpat iemeta Džerels Maknīls.

Strēlnieks februārī iedzīvojās pleca traumā, bet tuvākajā laikā latvietim vajadzētu atgriezties laukumā.

"Maccabi FOX" un "Brose" komandas jau ir zaudējušas cerības sasniegt ULEB Eirolīgas izslēgšanas turnīru.

Citā otrdienas ULEB Eirolīgas mačā zaudējumu piedzīvojusi Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar 68:76 (22:17, 22:24, 15:19, 9:16) piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Stambulas komandas sastāvā 25 punktus iemeta Džeisons Grendžers.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderi ar 19 uzvarām 26 mačos ir spāņu grands Madrides "Real" un Maskavas CSKA no Spānijas, bet pie 18 uzvarām tikusi Grieķijas vienība Pireju "Oympiacos".

"Baskonia" ar 16 uzvarām ir piektā, Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš" ar 13 panākumiem ir devītajā pozīcijā, bet tai ar 12 panākumiem 27 spēlēs seko "Žalgiris". Tikmēr un "Maccabi FOX" komanda izcīnījusi desmit uzvaras un ir 12.vietā, bet 14.pozīcijā ar deviņiem panākumiem ir "Brose".

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!