Foto: F64

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīrā nākamsezon startēs 32 komandas, kas ir par astoņām mazāk, nekā aizvadītajā sezonā, vēsta turnīra rīkotāji.

Maija sākumā par pirmajiem FIBA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Tenerifes "Iberostar", bet jau šonedēļ turnīra rīkotāji sākuši gatavoties nākamajai sezonai.

Nākamā sezona sāksies 19.septembrī, kad tiks aizvadītas pirmās kvalifikācijas spēles. Savukārt regulārais turnīrs sāksies 10.oktobrī un noslēgsies 7.feburārī, tā mači tiks aizvadīti otrdienās un trešdienās.

Pamatturnīrā komandu skaits no 40 samazināts uz 32, lai veicinātu turnīra kvalitāti. Maksimums 24 komandas iegūs automātisku vietu pamatturnīra, bet vēl astoņas vienības tiks noskaidrotas kvalifikācijas trīs kārtās.

Regulārajā turnīrā 32 komandas tiks sadalītas četrās grupās pa astoņām vienībām katrā. Apakšgrupu četras labākās komandas kvalificēsies 1/16 finālam, bet piektās un sestās vietas ieguvējām būs iespēja sezonu turpināt FIBA Eiropas kausā.

Izslēgšanas spēlēs līdz finālčetrinieka turnīram, kas iecerēts nākamā gada maija sākumā, uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā

Novembra beigās un februārī turnīrā būs pārtraukumi, lai basketbolisti varētu palīdzēt valstsvienībām FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

Kā vēstīts, FIBA Čempionu līgas uzvarētāji nākamajā sezonā saņems vienu miljonu eiro, bet komanda, kas cietīs neveiksmi finālā, saņems aptuveni 300 000 eiro.

Naudas balvu apjoms palielināts, lai turnīru klubu vērtējumā padarītu pievilcīgāku.

Šogad FIBA Čempionu līgas uzvarētāji saņems kopumā 500 000 eiro, kamēr visām komandām, kas piedalījās pamatturnīrā, tostarp Latvijas klubam "Ventspils", tika piešķirti 100 000 eiro.

Arī nākamajā sezonā, tāpat kā šajā, turnīra dalībniecēm būs apmaksāti ceļa un uzturēšanās izdevumi, kā arī tiesnešu atalgojums.

Kā vēstīts, "Ventspils" nepārvarēja FIBA Čempionu līgas izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties "Umana Reyer" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!