Foto: F64

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva septiņus punktus Vācijas bundeslīgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē, bet viņa pārstāvētā valsts čempione Bambergas "Brose" izbraukumā ar 87:71 (25:19, 30:16, 17:14, 15:22) pārliecinoši pieveica cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas "Telekom Baskets", savukārt cits Latvijas basketbolists Dāvis Lejasmeiers trešdien izcīnīja sudraba godalgu Zviedrijas čempionātā.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Strēlnieks šajā mačā nospēlēja 21 minūti un 23 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no trim trejačiem. Latvieša rēķinā arī divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena kļūda un divas piezīmes. "Brose" rindās rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Daniels Teiss un Luka Štaigers.

Ojārs Siliņš laukumā pavadītajās 22 minūtēs un deviņās sekundēs pie punktiem netika - vienīgais divpunktnieks nebija precīzs, turklāt mērķim secen lidoja arī visi četri viņa tālmetieni. Tomēr Latvijas izlases basketbolists atzīmējās ar četrām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli un vienu piezīmi.

Sērijas nākamais mačs notiks svētdien "Brose" laukumā.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā spēkosies ar Minhenes "Bayern" un Berlīnes "Alba" ceturtdaļfināla uzvarētāju, kur ar 1-0 vadībā šobrīd ir Minhenes vienība.

Savukārt Zviedrijas basketbola čempionāta finālsērijas piektajā spēlē Dāvja Lejasmeiera pārstāvētā Sēderteljes "Kings" komanda izbraukumā ar 65:89 (12:26, 23:22, 17:24, 13:17) pārliecinoši piekāpās "Lulea" vienībai, sērijā kapitulējot ar 1-4.

Lejasmeiers, kurš ir komandas kapteinis, šajā mačā laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 25 sekundēs guva septiņus punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem trīspunktniekiem un abus "sodiņus". Tāpat basketbolista rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un divas kļūdas, kas ļāva tikt pie pieciem efektivitātes punktiem. Latvijas spēlētāja +/- rādītājs (-30) bija sliktākais šajā mačā.

Pērn Lejasmeiers "Kings" sastāvā kļuva par Zviedrijas čempionu, kamēr "Lulea" par labāko basketbola komandu valstī kļuvusi pirmo reizi kopš 2007. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!