Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas trešajā spēlē Goldensteitas "Warriors" ar rezultātu 118:113 izbraukumā pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 3-0.

"Warriors" rindās šajā mačā lielisku sniegumu demonstrēja komandas trīs līderi. Kevins Durants izcēlās ar 31 punktu, Klejs Tompsons sameta 30 punktus, bet 26 punktus un 13 rezultatīvas piespēles iekrāja Stefans Karijs.

"Cavaliers" komandai nepietika ar Lebrona Džeimsa 39 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un deviņām piespēlēm, bet Kairijs Īrvings pievienoja 38 punktus.

Spēle aizritēja līdzīgā cīņā, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 67:61 "Warriors" labā. Cīņas gaita turpinājumā būtiski nemainījās, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Cavaliers" bija vadībā ar 113:107. Spēles galotni teicami aizvadīja "Warriors", vispirms Karijs guva divus punktus, tad precīzs metiens izdevās Durantam, kurš mirkli vēlāk ar tālmetienu guva vadību savai komandai. Tad Durants un Karijs realizēja soda metienus un nodrošināja savai komandai trešo uzvaru NBA finālsērijā.

"Warriors" NBA izslēgšanas spēlēs šobrīd izcīnījusi 15 uzvaras pēc kārtas, nevienā spēlē nepiedzīvojot zaudējumu. Nākamajā spēlē pretinieku laukumā "Warriors" būs iespēja nodrošināt sev čempionu titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!