Foto: F64

Latvijas vicečempioni basketbolā "Ventspils" nākamsezon tomēr iesaistīsies Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, paziņojis klubs.

Šādu lēmumu BK "Ventspils" vadība pieņēmusi 16. jūnijā kluba biedru pilnsapulcē, vēsta sociālā vietne "Twitter".

Tiesības spēlēt nākamās sezonas FIBA Čempionu līgā BK "Ventspils" ieguva pēc tam, kad no tā atteicās šīssezonas Latvijas čempionvienība "VEF Rīga".

Kluba vadība ir arī izvirzījusi mērķus komandai nākamsezon – iekļūšanu nākamajā FIBA Čempionu līgā un Latvijas čempionu titula iegūšanu. Nolemts arī turpināt darbu ar pašreizējo kluba valdes priekšsēdētāju Ralfu Pleinicu, bet par komandas komplektāciju un treneru korpusa sastāvu klubs informēs pirms Jāņiem.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā BK "Ventspils" FIBA Čempionu līgā nepārvarēja grupu turnīra kārtu, kurā divu spēļu summā piekāpās Venēcijas "Umana Reyer" komandai.

Šis ir otrais gads pēc kārtas, kad Latvijas čempioni atsakās piedalīties Čempionu līgā. Pērn "Valmiera/ORDO" triumfēja Latvijas čempionātā, bet nebija gatava piedalīties FIBA turnīrā. Arī "VEF Rīga" kā sudraba medaļnieki atteicās no šīs iespējas, tāpēc Čempionu līgā spēlēja trešās vietas ieguvēji "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!