Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien, 20. jūnijā, iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē ar 75:70 pieveicot līdzšinējo titula īpašnieci Serbijas valstsvienību.

Latvijas izlase pirmo reizi kopš 2011. gada iekļūst starp astoņām spēcīgākajām kontinenta komandām. Tagad ceturtdien 1/4 fināla spēlē Latvijas izlases basketbolistes tiksies ar Rio olimpisko spēļu vicečempionēm Spānijas basketbolistēm.

Latvijas izlase spēja gūt uzvaru bez savas iepriekšējo spēļu līderes Elīnas Babkinas, kura savainojuma dēļ nospēlēja tikai pirmās sekundes. Latvijas rindās 19 punktus guva Kristīne Vītola, kura iepriekšējās trijās spēlēs kopā bija guvusi četrus punktus. Anete Šteinberga četrās spēlēs ceturto reizi sasniedza "double double", gūstot 18 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas, bet pa 13 punktiem guva Gunta Baško-Melnbārde un Ieva Krastiņa.

Latvijas izlases basketbolistes dominēja pirmajā ceturtdaļā, apturot pretinieču uzbrukumus, bet pašas pirmajās desmit minūtēs gūstot 24 punktus. Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija panāca +15, bet tad Serbijas izlasei izdevās apturēt Latvijas izlasi. Pirmā puslaika pēdējās nepilnās septiņās minūtēs un otrā puslaika sākumā Latvijas izlase nerealizēja nevienu metienu no spēles, kas ļāva uz brīdi serbietēm pārņemt vadību spēlē.

Trešās ceturtdaļas otrajā daļā Latvija atguvās uzbrukumā, bet trešo ceturksni noslēdza 53:51 savā labā pēc Vītolas diviem punktiem. Sešas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Vītola ar tālmetienu atjaunoja Latvijai 10 punktu pārsvaru, bet serbietes ar pieciem punktiem pēc kārtas atjaunoja intrigu spēlē. Nervozā un mazrezultatīvā cīņā Latvijas basketbolistes apturēja visus Serbijas centienus izglābties no zaudējuma, un sagādāja pārsteigumu, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!