Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Šeju Pediju, informē Rīgas komanda.

29 gadus vecā un 1,70 metru garā aizsardze profesionālajā basketbolā aizvadījusi piecas sezonas. Pēc studentu basketbola Ziemeļamerikā viņa 2012. gadā pārcēlās uz Izraēlu, tad spēlējusi Austrijā, bet pēdējās sezonas aizvadīja Vācijas komandā "TSV 1880 Wasserburg". Savas karjeras laikā Eiropā kļuvusi par Austrijas čempioni un kausa ieguvēju, Austrijas-Slovākijas līgas čempioni un vērtīgāko spēlētāju, kā arī trīs reizes triumfējusi Vācijas čempionātā kopā ar "TSV 1880 Wasserburg".

Vācijas čempionāta finālsērijā viņa vidēji spēlē guva 26 punktus, bet Eirokausos astoņās spēlēs vidēji 30 minūtēs guvusi 11,3 punktus, izcīnījusi 7.1 atlēkušo bumbu, izdarījusi 4.6 piespēles, kļūdījusies 2.5 reizes un pārķērusi 2.5 bumbas. Bundeslīgā vidēji 30 minūtēs 15.3 punkti, 4.6 atlēkušās un 3.8 pārķertas bumbas, kā arī 4.9 piespēles un 1.6 kļūdas.

"Šeilani izvēlējāmies pēc ilgas atlases procedūras. Viņas sniegums laukumā un statistika liecina par līdera dotībām, kuras mums nepieciešamas. Spēlētājas profesionalitāti apliecina fakts, ka viņa trīs pēdējās sezonas pavadījusi vienā klubā un sekmīgi to pārstāvējusi Eiropas kausos," saka "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Egils Lūsis.

"Meklējām spēlētāju ar uzvarētājas raksturu. Šejas pārstāvētās komandas Austrijā un Vācijā titulus ieguva ar tiešu viņas līdzdalību. Viņai bija izšķiroša loma Bundeslīgas finālsērijas pirmajā spēlē – pirmā puslaika beigās Šeja guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot lūzumu. Trešajā spēlē viņas nopelni bija vēl lielāki. Ceru, ka Šeja savu sniegumu pārnesīs Eirokausu līmenī," spēlētājas piesaisti komentē rīdzinieču jaunais galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"Izvēlējos TTT, pateicoties komandas uzvaru tradīcijai. Komanda nesen uzvarējusi gan EEWBL, gan Latvijas čempionātā un vēlos būt daļa no tā. Esmu dzirdējusi lieliskas atsauksmes par klubu un darba organizāciju, tāpēc uzskatu, ka tā būs teicama izvēle," par pievienošanos Latvijas klubam saka pati basketboliste. "Godīgi atzīstos, par Rīgu zinu vien to, ka tā ir skaista, vēsturiska pilsēta. Priecāšos iepazīt kultūru. Ceru, ka nākamā sezona būs panākumiem bagāta. Gribu, lai mēs uzvarētu nacionālajos turnīros, kā arī tiktu pēc iespējas tālāk Eiropas kausā un EEWBL. Gaidu, kad varēšu strādāt ar komandas biedrēm un treneriem, lai sasniegtu visus mērķus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!