Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2019. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra 1.kārtā B grupā spēlēs ar Turcijas un Ukrainas valstsvienībām, bet ceturtdien kā ceturtā komanda pielozēta priekškvalifikācijas grupas uzvarētāja Zviedrijas izlase.

Pirms Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra risinājās priekškvalifikācijas spēles, kurās startēja 13 komandas. Zviedrijas izlasei izdevās pārvarēt šo kārtu un iekļūt kvalifikācijas izcīņā. Izlozē tā nokļuva vienā grupā ar Latviju, Turciju un Ukrainu.
Latvijas komandai cīņa par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu sāksies 23. novembrī ar izbraukuma spēli Turcijā, bet otrajā mačā 26. novembrī savā laukumā jāuzņem tieši zviedrus.

Pasaules kausa kvalifikācijas spēles notiks sešos logos - šī gada 20.-28. novembrī, 2018. gada 19.- 27. februārī, 25. jūnijā - 3. jūlijā, 10.-18. septembrī un 26. novembrī - 4. decembrī, kā arī 2019. gada 18.-26. februārī. Šajos logos katrai komandai paredzēts aizvadīt vienu līdz divas spēles.

Trīs labākās vienības otrajā posmā ar A grupas trijotni (Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija) cīnīsies par trim ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kas 2019. gada rudenī notiks Ķīnā . Savukārt parējās vienības tupinās piedalīties EuroBasket2021 kvalifikācijas turnīrā.

Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas pamatturnīrā piedalīsies 32 izlases - visas 24 kontinenta čempionāta dalībnieces un astoņas labākās valstsvienības, kas augustā sacentīsies pirmskvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!