Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pieredzējušais čehu centrs Jans Veselijs kļuvis par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā 22. kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Veselija pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce Doguš" piektdien ar 77:69 pieveica Vācijas čempioni Bambergas "Brose", čeham izceļoties ar 26 punktiem, trāpot deviņus no 12 divpunktu raidījumiem un astoņus no desmit soda metieniem.

Tāpat Veselija rēķinā bija 11 atlēkušās bumbas un septiņi izprovocēti pārkāpumi, kas deva 36 efektivitātes koeficienta punktus.

Veselijs ULEB Eirolīgas turnīrā aizvada septīto sezonu, kārtas vērtīgākā spēlētāja titulu iegūstot trešo reizi.

Otro augstāko rezultātu kārtā sasniedza slovēņu talants Luka Dončičs, kurš tika pie 33 efektivitātes punktiem, bet viņa pārstāvētā Spānijas vienība Madrides "Real" ar 79:80 savā laukumā piekāpās latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai turnīra vicečempionei Pirejas "Olympiakos" no Grieķijas.

Dončičam šajā cīņā bija 27 punkti, trīs rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas un 13 izprovocēti pārkāpumi.

Aiz slovēņa ar 31 efektivitātes punktu sekoja Maskavas CSKA vienību pārstāvošais francūzis Nando de Kolo, kurš zaudējumā (99:103) Spānijas čempionei "Valencia Basket" atzīmējās ar 30 punktiem, trim atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm un septiņiem izprovocētiem pārkāpumiem.

Ceturtais kārtā palika "Olympiakos" uzbrucējs Georgs Printezis, kuram uzvarā bija 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas, kas deva 26 efektivitātes punktus.

Savukārt piecinieku noslēdza Džeimss Ogustins (Malagas "Unicaja") un Vils Klaiberns (CSKA), kuri abi savāca pa 25 efektivitātes punktiem. Ogustins uzvarā ar 81:68 pār Stambulas "Anadolu Efes" tika pie desmit punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr Klaiberns zaudējumā izcēlās ar 27 punktiem un astoņiem izprovocētiem pārkāpumiem.

Kā ziņots, no latviešiem turnīrā aizvadītajā kārtā spilgtāko sniegumu nodemonstrēja tieši Strēlnieks, kurš uzvarā iemeta 11 punktus, turklāt komandai panākumu nodrošināja tieši viņa soda metiens. Tiesa, visvairāk efektivitātes punktus savāca desmit punktus sametušais Dairis Bertāns, kura pārstāvētais Itālijas klubs Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" viesos ar rezultātu 89:100 piekāpās Serbijas klubam Belgradas "Crvena zvezda mts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!